Intel Ivy Bridge

Pressemelding fra Intel 26. april 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Intel lanserer tredje generasjons Core-prosessorer  

Verdens første 22nm quad-core prosessor med 3D-transistorer som gir opptil to ganger bedre visuell ytelse  

Høydepunkter:

•         Intels nye quad-core prosessorer er tilgjengelig i alt fra kraftige stasjonære PC-er til nettbrett

•         Intels ”Tick-Tock”-modell kommer nå med verdens første 22 nm prosessor 3D Tri-Gate-transistor-teknologi og en ny grafisk arkitektur

•         Den nye prosessoren gir opptil dobbelt så bra ytelse innen HD-media og 3D-grafikk, i tillegg til at økt prosessorytelse gir oppsiktsvekkende visuelle opplevelser i spill og HD videoredigering

•         Ultrabooks, alt-i-ett (AIO) plattformer, PC-er til profesjonelt bruk og intelligente systemer i detaljhandel, helsetjenester og andre bransjer vil dra nytte av Intels nye prosessorfamilie    

Intel lanserer nå den tredje generasjonen Intel Core-prosessor serien med quad-core, kodenavn ”Ivy Bridge”, som gir dramatisk visuell forbedring som for eksempel høyere ytelse for gamere, media entusiaster og vanlige brukere. De nye prosessorene er de første i verden som er utviklet med Intels 22-nanometer (nm) 3D Tri-Gate-transistor teknologi og finnes tilgjengelig i og for alt fra kraftige stasjonære PC-er til nettbrett.   

Intels 3D Tri-Gate-transistor-teknologi og arkitektoniske forbedringer gir opp til dobbel ytelse innen 3D-grafikk og HD-media sammenlignet med Intels forrige generasjon prosessorer. Økt visuell ytelse gjør redigering av videoer og bilder, surfing på nett, HD-filmer og spill raskere, klarere og mer ekte. Med så mye som 20 prosent forbedring i prosessorytelse og ny teknologi for å bedre dataflyt til og fra prosessorer, bekrefter Intel sin ledende posisjon innen ytelse. De kommende månedene vil flere versjoner av tredje generasjons Intel Core-prosessorer bli tilgjengelig, og tilfører kraft til en ny bølge systemer til Ultrabooks, servere og intelligente systemer innen detaljhandel, helsetjenester og andre næringer. - Tredje generasjons Intel Core-prosessorer ble utviklet fra bunnen av med mål om å generere spennende nye opplevelser. Våre ingeniører har overgått alle forventninger ved å doble ytelsen av media og grafikk sammenliknet de beste prosessorene vi har utviklet fram til i dag. Det betyr nye visuelle opplevelser i nye PC-er og kommende Ultrabooks, sier Kirk Skaugen, Intels visepresident og daglig leder av Intel PC Client Group.

"Tick-Plus" - Intels fordel

De ytelsesforbedringene som finnes i de nye prosessorene skyldes blant annet en tredimensjonal struktur i de nye transistorene. Frem til i dag har PC-er, servere og andre enheter bare brukt to-dimensjonale planartransistorer. Ved å legge til en tredje dimensjon øker transistortettheten og flere funksjoner kan legges inn i hver kvadratmillimeter. Resultatet gir en kombinasjon av økt ytelse og energieffektivitet. Intels ingeniører har også gjort endringer i grafikkarkitekturen i den tredje generasjonen Intel prosessorer, noe som bidrar til dramatiske forbedringer i den totale visuelle opplevelsen. Gjennom å endre arkitekturen og samtidig forminske størrelsen på de transistorene gir dette en akselerasjon av Intels "Tick-Tock "-modell. Tidligere har selskapet brukt en streng "Tick-Tock"- modell hvor en ny produksjonsprosess ble introdusert ett år ("Tick"), og arkitekturen av brikken ("Tock") ble endret året etter. Muligheten til å akselerere prosessen, og endre både produksjonsprosessen og arkitekturen samtidig er mulig fordi Intel er en av få selskapene som både designer og produserer sine prosessorer med en metode kalt Integrated Device Manufacturing.

Bli visuell - begynn og spill

Tredje generasjons Intel Core -prosessor med Intel HD Graphics 4000 leverer opptil to ganger bedre 3D-grafikk i forhold til tidligere generasjoners prosessorer, og øker spillopplevelsen ved å gi bedre detaljer og høyere oppløsning. Intel HD Graphics 4000 støtter Microsoft * DirectX 11, OpenGL 3.1 og OpenCL 1.1. - Evnen til 3D- grafikken i tredje generasjon Intel Core-prosessorer representerer et stort skritt innen spillopplevelser. Vanlige spillere kommer til å oppleve en eksplosjon innen spill som vår kommende DOTA 2 på Intel HD Graphics 4000, sier Gabe Newell, en av gründerne og adm. dir. for Valve Software, ledende leverandør av online spill. De store visuelle opplevelsene handler om mer enn bare spill. Video på nett fortsetter å vokse dramatisk og forventes å utgjøre halvparten av all Internett-trafikk i år. Nøkkelen til å gjøre video moro baserer seg på rask konvertering for deling med venner og familie. Med Intel Quick Sync Video 2.0-teknologi innebygd i de nye prosessorene, kan folk konvertere filmene sine opptil to ganger raskere enn fjorårets prosessorer, og opptil 23 ganger raskere enn kun tre år gamle PC-er.

Erfaringer sikret. Plattformer forbedres.

Tredje generasjon Intel Core-prosessor legger også til sikkerhetsfunksjoner, som Intel Secure Key og Intel OS Guard som beskytter personopplysninger og identitet. Intel Secure Key består av en digital tilfeldig tallgenerator som styrker krypteringsalgoritmer. Intel OS Guard sikrer mot angrep der hackere overtar systemet. Funksjonene legges til i eksisterende sikkerhetsfunksjoner som Intel Identity Protection Technology og Intel Anti-Theft teknologi for å gjøre Intels plattformer til det sikreste på markedet. Sammen med Intel Series 7 Chipset, kan de nye prosessorene med Intel Identity Protection Technology gjøre deler av skjermen uleselig for spyware, som bidrar til å forhindre hackere å skaffe seg påloggingsinformasjon som kan føre til identitetstyveri. Plattformer basert på tredje generasjons Intel Core-prosessorer leverer også raskere dataoverføringshastigheter ved USB 3.0 integrert i Series 7 Platform Controller Hub (PCH) og PCI Express 3.0 integrert i prosessoren. Disse neste-generasjons I/O-teknologi gir større informasjonsplass på plattformen for å holde data i bevegelse og minimere avbrudd på PC-en.

Tilgjengelighet

Systemer basert på quad-core tredje generasjon Intel Core-prosessor, dvs Intel Core iX 3550, Intel Core iX 3450, Intel Core iX 3570K og Intel Core iX 3770K er tilgjengelig i løpet av denne måneden. Versjoner av prosessorene vil også være tilgjengelig online denne måneden, gjennom detaljhandel og forhandlere. Andre versjoner av tredje generasjons Intel Core-prosessor for servere, intelligente systemer i detaljhandel, helsetjenester og andre næringer, Ultrabooks og bærbare PCer m.m. vil bli tilgjengelig senere i år.