Netgear Orbi

Pressemelding fra Netgear 22. august 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Netgear Orbi sikrer lynraskt trådløst nettverk i hele huset

Verdens første wifi-system med Tri-band-teknologi til privat bruk gir overlegen kapasitet og dekning i hele huset.

NETGEAR flytter nok en gang grensene for trådløst nettverk i hjemmet med Orbi WiFi System. Løsningen består av en trådløs ruter, samt en separat satellittenhet, med Tri-band-teknologi som leverer høy hastighet til alle i hjemmet samtidig – også hvis du sitter ute på terrassen eller nede i kjelleren.

«Takket være Tri-band-teknologien, kan Orbi-ruteren kommunisere med en hastighet på opptil 1,7 Gbps mot hver satellittenhet via et dedikert nettverk på 5 GHz-båndet – og derfra videre ut til hver tilkoblet enhet på to separate frekvensbånd. Det gir bedre dekning og høyere hastighet til alle enhetene i hjemmenettverket, og kan sammenlignes med å ha en virtuell kabelforbindelse» forteller Pål Vatneberg, nordisk salgssjef for NETGEAR.

Han fortsetter: «Orbi-systemet er designet med utgangspunkt i NETGEARs 20 års lange erfaring med nettverksutfordringene som forskjellige byggs kompleksitet og størrelse gir. Samtidig oppfylles de stadig økende kravene til høyere båndbredde og streaming til flere trådløse enheter, noe som kjennertenger helt alminnelige hjem i dag. Alle forventer å ha tilgang til en lynrask trådløs forbindelse, uansett hvor de er og uansett hvor mange som er tilkoblet nettverket. Selv med svært krevende bruk og miljø, kan NETGEAR Orbi levere.»

På tross av Orbi-systemets avanserte teknologi, er installasjonen av enkel: Orbi-ruteren kobles direkte til hjemmets eksisterende bredbåndsforbindelse og satellittenheten plasseres sentralt i huset. De to enhetene er allerede konfigurert mot hverandre, og det er ikke behov for synslinje mellom dem. Orbi kan også kobles til eksisterende modem, hjemmesentral eller ruter fra din bredbåndsleverandør, for å gi ett enkelt trådløst nettverk med høy ytelse og med ett enkelt nettverksnavn.

Orbi WiFi System kan uten problemer dekke enhver krok av et hjem på opptil 350 m2 med bare én enkelt satellittenhet. Innen utgangen av 2016 vil det være mulig å kjøpe Orbi-systemer med flere satellittenheter, samt separate satellittenheter for utvidelse av eksisterende Orbi-system.

Utdrag av funksjoner for NETGEAR Orbi WiFi System

• Orbi trådløs ruter med satellittenhet – høy hastighet i hele hjemmet via mesh-teknologi på tre frekvensbånd

• Opptil 350 m2 trådløs dekning, med mulighet for fremtidig utvidelse

• 802.11ac AC3000-teknologi med båndbredde på opptil 3 Gbps*

• Dedikert 1,7 Gbps 5 GHz quad stream-forbindelse mellom Orbi og satellittenhet

• Gigabit Ethernet-svitsj med fire porter og USB 2.0-port på både ruter og satellittenhet

• Avanserte funksjoner: IPv6, dynamisk DNS, port forwarding, foreldrekontroll, aksesspunktmodus med mer

• Automatisk oppdatering, slik at man er sikret nyeste versjon av styringsprogramvare og sikkerhetsoppdateringer

• Avansert trådløs sikkerhet: WPS og WPA/WPA-2 PSK/Enterprise

Pris og tilgjengelighet

NETGEAR Orbi WiFi System med én Orbi-ruter og én satellittenhet kan kjøpes på det norske markedet fra september måned, til en veiledende pris på 4 790 kroner inklusiv mva.

Orbi-ruteren kan kjøpes separat til en veiledende pris på 2 790 kroner inklusiv mva.

Priser på andre systemer, samt separate satellittenheter, offentliggjøres i løpet av høsten.

Powered by Labrador CMS