Microsoft Surface 2 og Surface Pro 2

Pressemelding fra Microsoft 23. september 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Microsoft utvider Surface-familien og lanserer i dag Surface 2, Surface Pro 2 og nytt tilbehør.  De nye produktene blir tilgjengelig 22. oktober i Norge og 21 andre markeder. Tilgjengelighet i ytterligere markeder vil annonseres i månedene som kommer. 

De nye produktene blir i Norge tilgjengelig hos Elkjøp, Lefdal, Expert, Siba og på www.microsoftstore.no. Atea og NDS/Dustin er forhandlere til bedriftsmarkedet.

Både Surface 2 (etterfølgeren til Surface RT) og Surface Pro 2 har blitt kraftig oppdatert, med blant annet bedre batteritid, økt prosessorkraft og høyere oppløsning både på skjerm og kamera. Den integrerte kickstanden kan nå settes i to ulike vinkler, slik at det blir mer komfortabelt å bruke Surface i fanget eller på skrivebordet. Forbedringer i Windows RT 8.1 og Windows 8.1 Pro gjør Surface 2 og Surface Pro 2 enda kraftigere og lettere å tilpasse personlige preferanser.  

Forhåndsbestill Surface

Kunder kan forhåndsbestille Surface 2 og Surface Pro 2 fra klokken 14 (norsk tid) 24. september på www.microsoftstore.no.

Gratis Skype og SkyDrive

For å gi brukerne fullt utbytte av Surface 2 og Surface Pro 2 vil kunder som kjøper et av produktene få ringe gratis med Skype til fastlinjer i over 60 land i ett år. Kundene får dessuten ubegrenset Skype WiFi på deres Surface 2 eller Surface Pro 2 fra over 2 millioner hot spots verden over i ett år, samt 200 GB gratis SkyDrive lagringsplass i to år.

Surface 2

Surface 2 er det mest produktive nettbrettet for personlig bruk. Den tilbyr alt av underholdnings- og spillmuligheter som kan forventes fra et nettbrett, samtidig som det gjør det enkelt å arbeide. Surface 2 drives av en NVIDIA Tegra 4 prosessor, som kjører apper smidig og raskere, og øker batteritiden for videoavspilling til inntil 10 timer.  Den 10,6 tommer store ClearType Full HD-skjermen har 1080p oppløsning, og USB-porten i full størrelse har blitt oppgradert til 3.0 for opp til fire ganger raskere filoverføring. Kameraoppløsingen har også blitt høyere, med et 3,5 megapiksel kamera på forsiden og et 5 megapiksel kamera på baksiden. Begge kan ta opp 1080p video og har forbedret ytelse under dårlige lysforhold. Selv med disse og andre forbedringer er Surface 2 noe tynnere og lettere enn sin forgjenger.  

Surface 2 vil komme med Windows RT 8.1, og byr på forbedringer innen nøkkelområder som søk, multitasking, personlig tilpasning, innebygde apper, Windows Store-opplevelsen og nettskytilkopling. En oppdatert Video-app og fantastiske spill fra Windows Store slik som “Halo: Spartan Assault” vil sikre at du alltid har underholdning innen rekkevidde. Når arbeidet kaller kommer Surface 2 med Microsoft Office 2013 RT, inkludert Outlook RT, forhåndsinstallert. Klikk på et Touch eller Type Cover og sett i gang.

Surface 2 er tilgjengelig med 32GB eller 64GB lagringsplass1.  Priser fra 3 599,- NOK

Surface Pro 2

Surface Pro 2 er etterfølgeren til Surface Pro og er i likhet med sin forgjenger en fullverdig erstatter for laptopen. Den har kapasitet til å kjøre alle Windows-programmer, inkludert den fulle Microsoft Office-pakken,2 og apper fra Windows Store. Surface Pro 2 tilbyr mobiliteten og enkeltheten til et nettbrett, men har samtidig kraften og fleksibiliteten til en fullverdig PC. Den drives av en fjerde generasjons Intel Core i5 prosessor som, sammen med andre forbedringer, gir økt ytelse og opp til 60 prosent lengre batteritid enn på Surface Pro.

Surface Pro 2 har anbefalt utsalgspris fra 7 299,-NOK, og vil komme med 64GB eller 128GB lagringsplass med 4 GB RAM, og 256GB eller 512GB lagringsplass med 8 GB RAM.1

Alle spesifikasjoner er tilgjengelige på www.microsoftstore.no 

Nytt tilbehør

Dagens lansering inkluderer også syv nye tilbehør som vil gjøre Surface enda mer fleksibel, mobil og produktiv:

Wireless Adapter for Typing Covers. Det trådløse adapteret for Typing Covers festes magnetisk til alle typer Type Cover, og lar deg skrive fra hvor som helst i rommet ved hjelp av Bluetooth-teknologi. Praktisk for eksempel hvis du har koplet din Surface til en TV eller monitor4 og ønsker å skrive mens du sitter i sofaen.  Distribusjon forventes å starte i månedene som kommer.

1 Systemprogramvare bruker betydelig lagringsplass. Tilgjengelig lagringsplass vil kunne endres som følge av oppdateringer av systemprogramvare og bruk av apper.  1 GB = 1 milliard bytes. Se Surface.com/storage for ytterligere detaljer. Initielle volum av Surface Pro 2 med 512 GB vil være begrenset.

2 Office selges separat.

3 Black og Purple Type Cover 2 vil være tilgjengelig for forhåndsbestilling. Øvrige farger vil bli tilgjengelig i månedene som kommer.

4 Adapter kreves; selges separat.

Powered by Labrador CMS