NY SJEF I MICROSOFT

Michael Jacobs går fra Norden-toppjobb i Dell til å bli administrerende direktør i Microsoft Norge.

Publisert Sist oppdatert

Michael Jacobs (45) er ansatt som ny administrerende direktør i Microsoft Norge. Jacobs har vært ansatt hos Dell i 11 år der han blant annet har vært administrerende direktør for Dell i Norge, Sverige og Danmark, skriver Microsoft i en pressemelding.

Mange års fartstid i bransjen

Michael er en enestående og anerkjent bedriftsleder i IKT-bransjen i Norden

– Det er med stor glede jeg har sagt ja til stillingen som administrerende direktør for Microsoft i Norge, sier Jacobs. Microsoft er verdensledende på software og har nå også tatt en ledende posisjon som et selskap for produkter og tjenester.  Å være med på den reisen er en mulighet jeg synes er veldig spennende, sier han.

Jacobs har de siste årene deltatt aktivt i Dells transformasjon til å bli et selskap for ende-til-ende løsninger.  Han har også mangeårig fartstid fra maskinvareindustrien innen både forbruker- og næringslivssegmentet. Han ser fram til å ta med seg denne erfaringen til Microsoft.

– Jeg har hatt 11 fantastiske år i Dell.  Jeg kommer til å fortsette et tett samarbeid med kunder og partnere for å bidra til at de utvikler seg og lykkes forretningsmessig. Jeg vet dessuten at jeg kommer til å arbeide sammen med et fantastisk team hos Microsoft i Norge, det er ikke alle forunt å få anledning til å lede Norges beste arbeidsplass, sier Jacobs.

Før Dell jobbet han for Oracle og var ansvarlig for kanal og hosting-forretningen i Norge og andre europeiske land. Jacobs har også erfaring innen telekom fra sine år i Telenor. Jacobs tiltrer stillingen 1. september.

Skryt fra Vest-Europa

Vest-Europa-sjef i Microsoft, Eric Boustouller, sier at han er svært glad for at Michael Jacobs vil lede konsernets virksomhet i Norge.

– Michael er en enestående og anerkjent bedriftsleder i IKT-bransjen i Norden. Hans kompetanse vil være uvurderlig i prosessen der vi fortsetter transformasjonen som et ledende selskap for produkter og tjenester, sier Boustouller. På samme tid vil jeg gjerne takke Hege Skryseth, som har ledet Microsoft Norge med stor suksess i tre og et halvt år. Takket være hennes dedikasjon har mange norske bedrifter tatt store sprang inn i skyen på Microsofts plattformer, noe som gjør Norge til ett av de mest avanserte sky-landene i Vest-Europa, sier Boustouller.

Skryseth til Kongsberg Gruppen

Nåværende administrerende direktør i Microsoft Norge Hege Skryseth går til stillingen som leder for forretningsutvikling i Kongsberg Gruppen. Skryseth har vært administrerende direktør i Microsoft Norge siden desember 2009.

– Jeg ser tilbake på noen utrolig spennende år i Microsoft i en periode der selskapet blant annet har introdusert og blitt en markedsleder i nettskyen. Det har vært en stor glede å jobbe med så mange dyktige og hyggelige kolleger, sier hun.

Powered by Labrador CMS