Philips E-line og P-line

Pressemelding fra MMD 3. september 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Philips SoftBlue beskytter øynene uten å ofre fargene

Innovativ SoftBlue-teknologi beskytter øynene og reduserer øyetretthet ved å dempe effekten fra skadelig blått lys i skjermen. Nå får du den i PC-skjermer til hjem og arbeidsplass fra Philips Monitors

MMD, et ledende teknologiselskap og lisensiert partner for Philips Monitors, lanserer nå en ny serie skjermer til hjem og arbeidsplass, med den innovative SoftBlue-teknologien. SoftBlue beskytter øynene og reduserer øyetretthet ved å dempe effekten fra blått lys, men uten å ofre fargegjengivelse og kvalitet. Brukerne kan derfor kombinere øyevelvære med førsteklasses fargegjengivelse. De nye SoftBlue-skjermene til hjemmet (E-Line) er allerede i butikken, mens profesjonelle SoftBlue-skjermer (P-Line) kommer i høst.

Svarer på utfordringen fra blått lys

– Denne nye teknologien viser hvor seriøst MMD tar brukernes helse og velvære, i tillegg til å sørge for strålende, fargerike bilder for maksimal produktivitet. Studier viser at det blå lyset fra LED-skjermer kan påvirke synet og skade øynene. Men vi tilbringer alle stadig mer tid foran skjermer, og utsetter oss selv for potensielt skadelige lysstråler. Det er dokumentert av de internasjonale testorganisasjonene SGS Labs og TUV Rheinland at den nye SoftBlue-teknologien minsker denne risikoen gjennom å redusere det blå lyset og beskytte øynene, sier Thomas Schade, Vice President EMEA i MMD.

Fjerner skadelig blått lys ved kilden

De nye skjermene med Philips SoftBlue-teknologi har en forfriskende ny inngang til utfordringen med å fjerne det skadelige blå lyset. I motsetning til filterbaserte metoder – som et glass foran skjermen eller anti-blålys-briller – gjengis de opprinnelige fargene akkurat slik de er ment å være. Filterbaserte løsninger skaper et gulskjær i fargene. I beste fall tar dette bort noe av seeropplevelsen; i verste fall – med for eksempel medisinske applikasjoner som er helt avhengig av pålitelig fargegjengivelse – gjør de skjermen

ubrukelig. SoftBlue-skjermene tar derimot tak i roten av problemet: Ved å eliminere utstrålingen av blått lys på skadelige bølgelengder i den høyere delen av kortbølgespekteret, og å endre maksimalverdien til bølgelengden fra skadelige 450 nm til 460 nm.

Dette reduserer det potensielt skadelige blå lyset med over 90 prosent, men uten å ofre gjengivelsen av originalfargene. Brukerne nyter dermed godt av den sedvanlige bildekvaliteten, lysstyrken og fargetroheten, samtidig som øynene har det godt.

E-Line og P-Line: Ytelse for hjem og arbeidsplass

I tillegg til SoftBlue-teknologien er alle de fem nye skjerme utstyrt med et imponerende sett egenskaper for å gi maksimal skjermytelse. For å møte utfordringene til applikasjoner for både hjem og arbeidsplass, kommer de med IPS-ADS-skjermpanel for ekstra bred 178- graders seervinkel med skarpe bilder og levende farger, 16:9 Full HD-kvalitet i en oppløsning på 1920 x 1080, og innebygde stereohøyttalere som også gir en topp lydopplevelse. E-Line-skjermene til hjemmebruk kommer i størrelsene 21,5 tommer, 23,6 tommer og 27 tommer. Alle har et elegant og slankt design med berøringskontroll som passer perfekt inn i et hvert interiør. De inkluderer også den eksklusive Philips-teknologien SmartContrast, som forbedrer kontrasten dynamisk, og SmartImage Lite, som forsterker og justerer kontrast, fargemetning og skarphet, slik at brukeren får maksimal ytelse uansett applikasjon– umiddelbart og med ett enkelt tastetrykk.

De to P-Line-skjermene, på 2i,5 og 23,8 tommer – er designet med tanke på profesjonelt bruk. Her får SoftBlue følge av en annen eksklusiv Philips-teknologi for å redusere øyetretthet: Philips Flicker-Free som regulerer lysstyrken og reduserer flimmer for en mer komfortabel seeropplevelse. Med SmartErgo-stativet kan skjermene tiltes, snurres og høydejusteres til nivået og vinkelen som passer brukeren best – nok en egenskap som øker produktiviteten og reduserer den fysiske påkjenningen av en lang arbeidsdag. De to P-Lineskjermene

inkluderer også den profesjonelle versjonen av SmartImage-teknologien, med dynamisk optimering av kontrast og metning og skarphet tilpasset applikasjonen, i tillegg til en spesiell Economy-modus som reduserer strømforbruket betraktelig. Og for å spare enda mer energi, har skjermene også en integrert PowerSensor, som oppdager om brukeren er borte fra pulten, og automatisk reduserer lysstyrken Dette reduserer energikostnadene med opptil 80 prosent, og forlenger skjermens levetid.

Tilgjengelighet

E-Line 27-tommers 277E6EDAD, 23.6-tommers 247E6EDAW og 21.5-tommers 227E6EDSD er allerede tilgjengelige i butikken. P-Line-skjermene er tilgjengelige i løpet av september.

Prisene (inkl. mva) er som følger

E-Line 27-tommer 277E6EDAD: NOK 2199

E-Line 24-tommer 247E6EDAW:NOK 1499

E-Line 22-tommer 227E6EDSD: NOK 1199

P-Line 24-tommer 241P6EPJEB: NOK 2399

P-Line 22-tommer 221P6EPYEB:NOK 1999

Powered by Labrador CMS