HOPPER PÅ DATABØLGEN

Noen dager etter at Netcom annonserte sine dataabonnement, følger konkurrentene i selskapets fri bruk-fotspor.

Publisert Sist oppdatert

Den 3. mai annonserte Netcom at de dropper å ta betalt for tale- og SMS-trafikk i Norden, og at de nå skal bli et dataselskap.

Det innebar blant annet at operatøren legger ned de 15 ulike abonnementene sine, til fordel for fire nye abonnement med fokus på datatrafikk.

One Call og Tele2

Med dagens endringer ligger vi milevis foran våre konkurrenter

Nå følger altså noen av konkurrentene etter. Tele2 lanserer en ny fastprisportefølje med fri tale og ubegrenset bruk av SMS og MMS i både Norge og Sverige. Tele2 øker også datamengden som er inkludert i samtlige fastprisabonnement, og i tillegg reduseres månedsprisen for Fastpris Large og Fastpris XL.

– Tele2 tror på vekst gjennom fornøyde kunder. Vi vant nylig kundeserviceprisen for 2013, og med dagens omfattende produktendringer for nye og eksisterende kunder tar vi et viktig steg videre, sier direktør i Tele2 Jon-Ivar Bjørtomt i en pressemelding.

Han sier den største endringen Tele2 gjør, er å inkludere fri tale og ubegrenset bruk av SMS i fastprisabonnementene Medium, Large og XL. Alt inkludert vil gjelde både Norge og Sverige.

– Tele2 har et betydelig konkurransefortrinn når det gjelder mobilbruk mellom Norge og Sverige, og vår kundegeografi viser at dette er noe norske mobilbrukere setter pris på. Når vi nå åpner opp for fri tale, ubegrenset bruk av meldinger og samme surfepriser til en fast månedspris i både Norge og Sverige øker vi dette konkurransefortrinnet ytterligere, sier Bjørtomt.

Endringer i databruk

Også One Call vil slippe ringeminuttene fri, og tilbyr fra 13. mai enda flere av sine kunder å ringe og tekste så mye de vil, og One Call-sjef Øistein Eriksen påstår at også mengden data inkludert i abonnementene er betydelig høyere enn hos konkurrentene.

Det er abonnenter på prisplanen Folkepakka eller Full Pakke som nå kan ringe og sende SMS ubegrenset til samme faste pris. Fra før har One Call abonnementet Fri også hatt denne muligheten.

– Alle våre kunder skal være sikre på at de får Norges beste, tryggeste og mest skreddersydde mobilabonnementet hos oss. Med dagens endringer ligger vi milevis foran våre konkurrenter. Vi gir våre kunder frihet til å kommunisere så mye de vil, og på den måten de selv ønsker, uten å bekymre seg for kostnadene, sier One Call-direktøren i en pressemelding.

Både One Call og Tele2 ser en klar trend i at kunder med smarttelefoner stadig forbruker mer data.

– Tele2 ønsker å være i forkant av denne utviklingen og øker inkludert data med mellom 80-100 prosent for fastprisabonnementene Small, Medium og Large, sier Bjørtomt.

Tele2 opplyser at alle eksisterende fastpriskunder får tilbud om å oppgradere abonnementene sine, mens One Call sier på sin side at alle eksisterende kunder automatisk blir oppgradert.

Like før denne utgaven av Elektronikkbransjen gikk i trykken, kom også Telenor-eide Djuice med meldingen om at også de slipper ringeminutter og meldinger fri på abonnementene nonstop M, L og XL – til samme månedspris som før.

Inkludert datamengde er uendret, bortsett fra nonstop XL som øker fra 4000 til 5000 MB pr måned. Abonnementet Nonstop S endres ikke. De fire abonnementene blir også nå de eneste som selskapet selger framover, avtalene deal og big deal utgår.

– Med våre nye abonnement - i kombinasjon med knallpriser på markedets mest populære mobiltelefoner, Telenors 4G-dekning og HD-voice på mobilen, kan djuicekunder være helt trygge på at vi etterlever vårt løfte om alltid å levere en god deal på abonnement og mobil, sier leder i Djuice Norge, June Solbekk.

Velger kombinasjoner

Heller ikke Chess slipper fri alle abonnementene sine. I en pressemelding sier den bergensbaserte operatøren at rundt 60 prosent av kundemassen får fjernet all begrensning på ringeminutter, SMS og MMS. Kundene som betaler fra 199 kroner måneden blir heretter bare belastet for datatrafikk.

Chess-sjef Arve Andreassen sier endringene som nå skjer, hadde fortonet seg som science fiction da han entret mobilbransjen for 20 år siden.

– Databruk har eksplodert blant norske forbrukere, og mobiltelefonen er blitt det viktigste verktøyet for å lese nyheter, hente ut informasjon fra søkemotorer, strømming av TV, film og musikk og surfing i sosiale medier, sier Andreassen.

Dersom datapakken overstiges blir kundene belastet med maksimalt 20 kroner dagen i merbruk. De som bruker mobiltelefonen mye, og i særdeleshet til surfing og strømmetjenester vil absolutt øke brukeropplevelsen av sine smarttelefoner ved å velge løsninger med de største datamengdene. Det er virkelig spennende å være med å legge til rette løsninger for nye mobile brukervaner, sier Chess-sjefen.

Ubegrenset med ringeminutter, SMS og MMS gjelder for de Chess-kundene som har abonnementene SjakkMatt med enten 1000 megabyte for 199 kroner, 3000 megabyte for 299 kroner eller 5000 megabyte for 399 kroner.

Konkurrenten Talkmore tilbyr fri bruk på to av sine fem abonnement, men har også en kampanje på sitt største dataabonnement med fri bruk, også av data, fram til 31. juli.

DETTE FÅR DU FOR ÉN GB

Med data som hovedsalgsargument i de nye mobilabonnementene blir det viktigere for kundene å vite hva man faktisk kan gjøre på internett med mobilen for de inkluderte gigabytene.

– Vi kan ikke forvente at kundene vet hvor mye surfing de får for en gigabyte. Mobilbransjen har en jobb å gjøre med å veilede kundene, og gi en bedre pekepinn på hvor mye man kan være på nett for en gitt datamengde. Derfor har vi satt opp noe enkle tommelfingerregler på hva man får for én gigabyte, sier Karl Fredrik Lund, direktør for privatmarkedet i NetCom.

Her er Netcoms liste over hva man kan gjøre for én gigabyte:

Powered by Labrador CMS