TRÅDLØS LIGA PÅ STADION

Norsk Toppfotball vil gi publikum nye opplevelser med en egen oppkoblings- og innholdsløsning på norske fotballstadioner.

Publisert Sist oppdatert

Norge er et av de landene som er verdensledende når det gjelder bruk av smarttelefoner og internett. I et pilotprosjekt med Viking, Rosenborg, Ullevaal stadion og Haugesund legges det nå grunnlaget for en trådløs stadion-løsning som vil kunne benyttes av alle lagene i Tippeligaen, skriver Norsk Toppfotball i en pressemelding.

Først i verden

Vi ønsker dessuten at tilskuerne våre skal kunne dele engasjementet og stemningen på fotballkamp trådløst med hverandre, venner og familie

Prosjektet danner grunnlaget for verdens første trådløse liga, med mål om å gi økt opplevelse for publikum.

Trådløs liga betyr at man samarbeider om infrastruktur og løsninger på en slik måte at den enkelte arena i Tippeligaen kan knytte seg inn mot en felles ligaløsning hvor man vil ta del i felles infrastruktur og løsninger for å øke publikumsopplevelsen.

Med rammeavtalen som nå er inngått mellom Datametrix og NTF har klubbene i Tippeligaen et flott grunnlag for å bygge gode publikumsløsninger rundt trådløs stadion

– Med rammeavtalen som nå er inngått mellom Datametrix og NTF har klubbene i Tippeligaen et flott grunnlag for å bygge gode publikumsløsninger rundt trådløs stadion forteller administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland, i meldingen.

Unikt innhold

Med trådløs stadion vil toppfotballen tilby et høyhastighets trådløst nett til publikum, og gi tilgang til unikt innhold, som for eksempel fire parallelle videostrømmer.

En av disse videostrømmene er selve kampen som pågår og kunden vil da selv kunne spole tilbake for å se på repriser av hendelser etter eget ønske. De tre andre kanalene vil inneholde andre strømmer som alternative kameravinkler eller kamera fra andre steder på arenaen.

Med mange mennesker samlet på én arena er det mobile nettverket ikke kraftig nok til å tilby denne type tjenester. I stedet vil datatrafikken gå via wifi på stadionen. Undersøkelser foretatt blant norske supportere i Fotballpanelet viser at 94 prosent har med seg smarttelefon på kamp.

Det er fire klubber som er i pilotfasen på trådløs stadion og det er Rosenborg, Viking, Haugesund og Vålerenga. Pilotklubbene jobber nå med sine avrop mot rammeavtalen. Viking og Ullevaal stadion forventes å være først ute med sin løsning og det indikeres at de skal være oppe med en løsning til høsten 2014.

– I Viking er vi opptatt av å tilby vårt publikum en enda bedre stadion-opplevelse. Vi ønsker dessuten at tilskuerne våre skal kunne dele engasjementet og stemningen på fotballkamp trådløst med hverandre, venner og familie. Derfor er vi glad for at det nå er laget en løsning for en hel liga. Det forteller om ambisjoner, ambisjoner vi vil gjøre vårt for å oppfylle, sier Dag Ove Aksland, kommersiell direktør i Viking.

Powered by Labrador CMS