NEC SpectraView 552

Pressemelding fra NEC Display Solutions 11. oktober 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Det beste fra to verdener

Stor og fargenøyaktig SpectraView fra NEC

NEC Display Solutions Europe lanserer SpectraView 552. 55-tommeren føyer seg inn i den kritikerroste SpectraView-serien og gir kreative fagfolk fargenøyaktige bildegjengivelser i opprinnelig format.

SpectraView 552 er en high-end LCD-skjerm som tilfredsstiller de bransjene og applikasjonene som krever presis fargegjengivelse. Bruk av en unik 10-bits LUT (look-up-table) som støtter dsRGB-fargerom gjør dette mulig.

Kravstore fagfolk i kreative bransjer (design, tekstil, foto, virtuell avbildning eller sanntids modellering) får sine krav innfridd med SpectraView 552. Skjermen kan blant annet gjengi tekstilplagg, digitale plakater og virtuell modellering i 1:1 størrelse.  

– SpectraView 552 kombinerer NEC sin kompetanse på skjermer for det offentlige rom og fargekritiske referanseskjermer. Til sammen utgjør dette den første fargenøyaktige storskjermen, sier Henrik Breda, nordisk salg- og markedsdirektør i NEC Display Solutions. – Vi er stolte av å tilby kreative fagfolk en skjerm med enkel dsRGB-fargekontroll, solid kvalitet, fremragende ytelse og nøyaktige bilder i faktisk størrelse, sier Breda.

Med en oppløsning på 1920x1080 er skjermen ferdig konfigurert for dsRGB, som betyr øyeblikkelig fargenøyaktighet av innhold tilpasset dsRGB-standarden (nødvendig dsRGB ICC-profil er tilgjengelig på NEC sinnettside). Skjermen har kontrastforhold 4000:1 og lysstyrke på 400cd/m2 (max 700cd/m2) og sørger for optimal kvalitet til selv de mest fargefølsomme øyene.

Skjermen har en unik funksjon som gjør det mulig å kalibrere fargen i maskinvaren ved hjelp av den integrerte 10-bits LUT-tabellen. Med DVI-D eller DisplayPort-innganger og SpectraViews Profiler PD-programvare, kan skjermen re-kalibreres når som helst til dsRGB eller andre ønskede lysstyrker, hvitpunkt og gammakombinasjoner.

55-tommeren tilfører brukeren unik verdi relatert til det store formatet. Ensartetheten i bildet opprettholdes (målt i henhold til IEC 61966-4), som sikrer jevn fargevisning med SPVA TFT-teknologi og et aktivt skjermområde på 1209 x 680 mm.

SpectraView 552 er tilpasset et bredt spekter av applikasjoner med 10W integrerte høyttalere og NEC sin «dual slot»-teknologi. Sistnevnte gjør det mulig å integrere en PC (SBC) eller andre «option slot»-løsninger i skjermen som er basert på eksisterende NEC- og den nye NEC/Intel OPS-standarden. Dette reduserer behovet for tilleggsutstyr. Tilkoblingsmulighetene er mange gjennom en rekke analoge innganger, DVI-D (med HDCP), HDMI og DisplayPort.

Skjermen har flere egenskaper som gjør den til et grønt og miljøvennlig alternativ. Viftene kan kontrolleres av brukerne. Dette gir overvåkning og økt kontroll på varmen i displayet i henhold til Energy Star 5.1. Brukeren er også sikret via LAN og e-postvarsling om det skulle dukke opp uventede problemer som signaltap, overoppheting eller svikt i motlys.

Tilgjengelighet og garanti

NECs SpectraView 552 er tilgjengelig på markedet og leveres med strømkabel, VGA, DVI-D og DisplayPort-kabel og brukermanual på CD-ROM. Programvaren SpectraView Profiler PD er tilgjengelig på CD-ROM. NEC Display Solutions Europe tilbyr en treårig pan-europeisk servicegaranti som også inkluderer bakgrunnsbelysningen.

Powered by Labrador CMS