Netgear Nighthawk x8

Pressemelding fra Netgear 1. oktober 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Netgear setter hastighetsrekord med Nighthawk x8, markedets første AC5300 Smart Wi-Fi-Ruter

Ny «tri-band quad-stream»-ruter fra NETGEAR representerer en ny generasjon av Wi-Fi-rutere med mer enn dobbel trådløs hastighet

NETGEAR, Inc. (www.netgear.com) har i dag lansert verdens hurtigste Wi-Fi-ruter til privat bruk, Nighthawk X8 AC5300 Smart WiFi Router (R8500) (www.netgear.com/r8500). Nighthawk X8 er markedets første ruter til private som takket være AC5300 Wi-Fi-teknologien og tre frekvensbånd leverer en kombinert hastighet på inntil 5,3 Gbps*. Det er mer enn en fordobling i forhold til AC2600 Wi-Fi-teknologien (AC5300 Wi-Fi = 1000 Mbps + 2166 Mbps + 2166 Mbps*).

NETGEAR Nighthawk X8 har hele åtte antenner – fire interne og fire eksterne aktive – noe som øker rekkevidden og hastigheten, og den støtter MU-MIMO (Multi-User, Multiple-Input, Multiple-Output) samt Quad-Stream på alle tre frekvensbånd, dvs. trådløs dataoverføring til og fra fire forskjellige enheter på hvert frekvensbånd – samtidig. Kombinert med teknologien Beamforming+, som sikrer lengre trådløs rekkevidde, sikrer Nighthawk X8 problemfri strømming til alle enheter i husstanden, enten det overføres store mengder data, strømmes 4K-video eller spilles spill over Internett.

Nighthawk X8 er markedets første ruter med NETGEARs patenterte aktive antenner, som ikke bare videresender signalet fra nettverksenhetene til ruteren. De forsterker Wi-Fi-signalet i selve antennen for å kompensere for lav signalstyrke i Wi-Fi-enheter, slik at det unngås støy og tap av hastighet og signalstyrke – selv på lang avstand.

Samtidig støtter ruteren en funksjon som normalt er forbeholdt rutere og switcher til forretningsbruk, nemlig Link Aggregation (også kalt «port trunking»). Ruteren er utstyrt med hele seks Gigabit Ethernet LAN-porter, hvorav to kan legges sammen og brukes av samme nettverksenhet – f.eks. alle aktuelle NETGEAR ReadyNAS-servere med to Ethernet-porter – for å sikre enda hurtigere filoverføringer og sikkerhetskopiering samt strømming uten flaskehalser.

Private nettverk består ofte av både nye og gamle Wi-Fi-enheter, og når disse kobles til samtidig, kan det senke den generelle hastigheten på nettverket. Med SmartConnect-funksjonen i Nighthawk X8 tildeles Wi-Fi-enhetene forskjellige bånd avhengig av hastigheten, slik at både nye og gamle enheter kan yte sitt beste uten å komme i konflikt med hverandre.

Gigabit Ethernet sikrer ytterligere høy hastighet og stabile forbindelser i hjem hvor forbindelsen deles av mange, og behovet for videostrømming i HD, spilling og Internett-forbindelser uten avbrudd stadig blir større.

«Nighthawk X8 er markedets første produkt i den neste generasjonen av Wi-Fi til private brukere. Med støtte for fire samtidige strømmer på hver av de tre frekvensbåndene er det tilstrekkelig båndbredde til alle brukere i huset – også når det virkelig er trykk,» forteller Pål Vatneberg, nordisk salgssjef hos NETGEAR. Han fortsetter: «Dessuten er Nighthawk X8 markedets første ruter med aktive antenner som øker rekkevidden og ytelsen, og vi har til og med utstyrt den med to ekstra Gigabit LAN Ethernet-porter som støtter Link Aggregation og dermed høyere overføringshastigheter til og fra for eksempel en NETGEAR ReadyNAS-server med to Ethernet-porter.»

NETGEAR Nighthawk X8 Smart WiFi Router er både kompatibel med neste generasjon av Wi-Fi-enheter og bakoverkompatibel med 802.11 a/b/g/n-enheter.

Noen av funksjonene til NETGEAR Nighthawk X8

• AC 5300 Wi-Fi med tre frekvensbånd og inntil 5,3 Gbps trådløs hastighet

• Åtte antenner – herav fire aktive antenner som øker hastigheten og rekkevidden

• Beamforming+ øker Wi-Fi-rekkevidden ved å fokusere signalet

• 6 Gigabit Ethernet LAN-porter, hvorav to støtter Link Aggregation (port trunking)

• SmartConnect deler inn Wi-Fi-enheter i forskjellige bånd for å optimalisere hastigheten

• Dynamic QoS prioriterer nettverkstrafikken etter behovet til applikasjoner og enheter

• 2 USB 3.0-porter med NETGEAR ReadySHARE-støtte

• 1 eSATA-port for tilkobling av en ekstern harddisk

• Mulighet for sikker tilgang via VPN samt tilkobling til personlig FTP-server

• Automatisk, trinnvis sikkerhetskopiering til ekstern harddisk med NETGEAR ReadySHARE Vault

• Brukervennlig konfigurasjon og kontroll av nettverket med appen NETGEAR genie

• NETGEAR MyMedia gir direkte tilgang og enkel avspilling av mediefiler på DLNA-kompatible enheter

Pris og tilgjengelighet

NETGEAR Nighthawk X8 vil bli tilgjengelig i Norge i slutten av november. Informasjon om veiledende pris kommer senere.

Powered by Labrador CMS