Samsung 850 PRO

Pressemelding fra Samsung 1. juli 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Samsung presenterer ny SSD med 3D V-NAND

Samsung 850 PRO – Samsungs neste store skritt innen SSD-teknologi

Samsung Electronics lanserte i dag 850 PRO, et nytt sett SSD-enheter (Solid State Drive) med Samsungs banebrytende 3D (tredimensjonale) V-NAND (Vertikal NAND) flashminneteknologi. Den nye Samsung 850 PRO, som ble vist frem under Samsung SSD Global Summit i Seoul i Korea, tilbyr ytelse i en ny klasse for SSD-er, og er tilgjengelig på 53 markeder i løpet av neste måned.

Den nye 850 PRO bygger på Samsungs egenutviklede V-NAND-teknologi og er ideell for bruk i avanserte PC-er og arbeidsstasjoner. Samsungs V-NAND har en egenutviklet vertikal cellestruktur. Strukturen innebærer et gjennombrudd i å overvinne den densitetsgrensen som i dag finnes i den flate NAND-arkitekturen som brukes i konvensjonelle flashminner. I praksis gir det betydelig forbedringer av enhetenes hastighet, utholdenhet og energieffektivisering.

– Med den nye 850 PRO introduserer Samsung den neste store evolusjonen for SSD-teknologi, og tar ledelsen ved å levere SSD med høy tetthet og fremragende utholdenhet, ytelse og energieffektivitet, sier Thomas Karlsson, ansvarlig for lagringsprodukter på Samsung. Vi er fast bestemt på å skape innovasjon innen databehandling ved å gi våre kunder ledende V-NAND SSD-enheter med uovertruffent prestasjonsnivå.

Samsung 850 PRO leverer utrolige hastigheter, enestående utholdenhet, og tilbyr det høyeste prestasjonsnivået blant SSD-enheter som bruker SATA III (6Gb/s)-grensesnittet. Enhetens sekvensielle lesning når opp til 550 megabyte per sekund (MB/s), med en skriverprestasjon på opp til 520 MB/s. Den tilfeldige lesningen når opp til 100 000 inn/ut-operasjoner per sekund (IOPS) (QD32), med skriverhastigheter på opp til 90 000 IOPS (QD32).

Lagringsenheten har også en Dynamic Thermal Guard-funksjon, noe som ser til att enheten holder samme temperatur som omgivelsene, og forhindrer på den måten datatap som kan oppstå på grunn av overopphetning. 

Samsung 850 PRO har ti års garanti og kommer i løpet av juli i følgende størrelser: 128GB, 256GB, 512GB og 1TB.

Ifølge Gartner-rapporten, "Gartner Cast Analyse: NAND, Worldwide, 1Q14 Update1", forventes det globale markedet for SSD å øke kraftig. Fra å ha omsatt for 11,4 milliarder dollar i 2013 til å omsette for omtrent 14.47 milliarder dollar i 2014 og 23.54 milliarder dollar i 2017.

Powered by Labrador CMS