Samsung ATIV Smart PC

Pressemelding fra Samsung 12. november 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Sømløs konvergens:

Full frihet med Samsung ATIV Smart PC  

ATIV Smart PC er både en kompromissløs PC og nettbrett i ett. Med et tastatur som dokkes magnetisk med kun et klikk har du frihet til å veksle mellom fordelene en PC og et nettbrett gir deg.

Samsung ATIV Smart PC gir deg valgfrihet til å betjene den slik du måtte ønske – enten det er til nytte eller underholdning. Du kan styre den med S Pen, tastatur eller din egen finger på den lyssterke skjermen. Sitter du ved skrivebordet kan du dokke skjermen med et klikk til tastaturet og bruke den som en PC mens du like enkelt kan koble det fra og bruke den som et lesebrett når du skal ut på reise.

Du kan betjene ATIV Smart PC med fingrene dine direkte på skjermen for å surfe, spille spill eller for å gjøre alt det andre du gjør på et nettbrett. Eller du kan bruke den interaktive S Pen som du kjenner fra produkter i Samsung Galaxy Note-serien. Med den kan du skrive, tegne og redigere direkte på den lyssterke skjermen.

Den nye Smart PC-en er perfekt for deg som har en full timeplan og som ønsker at dine tekniske hjelpemidler skal være fleksible. På innsiden av Smart PC-en er det en Intel Atom-prosessor som sørger for at du har en kraftig PC og nettbrett i ett. Den har batteritid på over 13 timer.

Ditt innhold på alle enheter

ATIV Smart PC bygger på det touchbaserte operativsystemet Windows 8, og er derfor kompatibel med Windows-miljøer og kan enkelt kobles til eksisterende system. Smart PC er en del av Samsung sitt nye konsept ATIV som er et komplett system med produkter som har samme grensesnitt og hvor innholdet er ditt eget uansett hvilke enhet du bruker. Før året er omme vil en hel serie med ATIV-produkter være tilgjengelig. Da kan du for første gang ha det samme innholdet tilgjengelig uansett om du bruker smarttelefonen ATIV S, nettbrettet ATIV Tab eller ATIV Smart PC.

ATIV Smart PC bygger på operativsystemet Winsows 8. Den har en 11.6 tommer HD-skjerm (1366 x 768) på 400 nit og SSD-lagring på 64 GB eller 128 GB. Den har to kameraer – det på fremsiden er på 2M og det på baksiden er på 8M med blits. Med mHDMI kan du koble til din TV eller skjerm, og med microSD-leseren kan du enkelt øke lagringskapasiteten.

ATIV Smart PC er tilgjengelig i butikk i november med anbefalt utsalgspris 7 000 kroner.