SanDisk Extreme SSD

Pressemelding fra SanDisk 17. februar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

SanDisk lanserer sin hittil raskeste SSD - Extreme SSD

Extreme SSD gir en raskere opplevelse og forlenger levetiden på din datamaskin.

SanDisk lanserer en helt ny Solid State Drive (SSD). SanDisk Extreme® SSD er opp til ti ganger raskere enn en vanlig harddisk med 7,200 RPM1, noe som gjør programoppstarten raskere og ventetiden betydelig kortere. Extreme SSD er også mer holdbar og bruker mindre strøm enn en vanlig harddisk. Dette gir igjen lengre batteritid og en mer pålitelig datamaskin.

Ekstrem ytelse Med Extreme SSD kan brukeren på mindre enn 16 sekunder starte opp en datamaskin og raskt stenge av systemet. For de som spiller via sin datamaskin gir SanDisk nye Extreme SSD mange fordeler. For eksempel tar det en brøkdel av tiden det ellers tar å starte program og ved hjelp av sekvensoverganger skapes ulike miljøer raskere, hvilket leder til mindre forsinkelser. Dette er særlig viktig ved massivt multiplayer online rollespill (MMORPG).

- Takket være SSD-enheter er lange ventetider noe som tillhører fortiden, sier Kent Perry, director product marketing, SanDisk. SanDisk Extreme SSD gir en rask start- og stengningstid av datamaskinen, og raskere programstart.

SanDisk nye Extreme SSD gir opp til 83 000 Input-Output-operations per sekund (IOPS) og opp til 44 000 tilfeldige avlesninger av IOPS2.  Den gir dessuten en høysekvensiell avlesing på opp til 550 megabytes per sekund og en sekvensiell skrivehastighet på opp til 520MB per sekund.3.

Ekstrem pålitelighet SanDisk Extreme SSD er mer driftsikker og holdbar enn en vanlig harddisk siden den ikke  inneholder noen løse deler. Det gjør at risikoen for datatap ved støt og vibrasjoner reduseres. Også antall feil som kan oppstå minsker, sammenliknet med en vanlig harddisk4.

Ytterligere fordeler Extreme SSD er enkel å innstallere og koples til maskinens SATA-port. Den passer perfekt til IT-avdelninger som vil kutte kostnader, samtidig som de forlenger livslengden på datamaskinene. Extreme SSD bruker dessuten 30 prosent mindre strøm enn en vanlig harddisk, samtidig som den genererer mindre varme og lyd.

Pris og tilgjenglighet

SanDisk Extreme SSD er tilgengelig over hele verden i 120 gigabyte (GB) 5 og 240 GB for $ 189.99 respektive $399.99. En versjon på 480 GB kommer senere i år for $749.99.

Powered by Labrador CMS