Sharp PN-K322BH Ultra HD Touch

Pressemelding fra Sharp 19. september 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

REVOLUTIONERENDE TOUCH-TEKNIK FRA SHARP

Sharp Europe har nettopp tilgjengeliggjort 32” PN-K322BH Ultra HD Touch, en ny generasjon touchscreen-skjermer for den kreative arbeideren som trenger en skjerm med høy oppløsning og som vil utnytte de gode mulighetene for å betjene touchscreen-skjermen ved å trykke på den direkte. Designere som i dag bruker programmer og som viser bilder på tvers av flere enheter, gis nå muligheten til å samle alt på en smartere og mer intuitiv måte, hvis de bytter til PN-K322BH. I tillegg vil det for mange gi kostnadsbesparelser og redusere plassbehovet på skrivebordet.

Ultra high resolution

PN-K322BH er basert på Sharps unike IGZO-teknologi, noe som betyr at skjermen gir deg 4K Ultra HD (QFHD) med oppløsning på 3,840 × 2,160 piksler – noe som betyr at oppløsningsnivået tilsvarer fire ganger det vi kjenner som 1,920 x 1,080p full HD. Ultra HD passer til å vise frem det mest detaljerte og intrikate grafiske innholdet, slik som CAD, arkitekttegninger og bygningsdesign eller høyoppløselige fotografier og film.

På grunn av Sharps revolusjonerende IGZO-teknologi, som gjør transistorene mindre enn noensinne, gis touchscreen-skjermen også økt nøyaktighet og sensitivitet. Det betyr at skjermen responderer med en svært høy grad av nøyaktighet, noe som gjør det ideell for arbeid med bilder og video. IGZO-teknologin gir deg også lavere strømforbruk sammenlignet med andre skjermløsninger.

Smart interaktivitet

Skjermen kommer med en ny og spesiell trykkfølsom penn, en såkalt touch-pen, som med en ekstra liten tupp - på bare 2mm - gjør det mulig å få et best mulig utbytte av den trykkfølsomme skjermens svært høye oppløsning. Dette gjør det mulig for brukerne å tegne tynne streker, enkelt understreke tekst, legge inn notater, tegne illustrasjoner og gjøre endringer på skjerminnholdet.

Touchscreen-skjermen er i stand til å gjenkjenne hele 10 touch-punkter på en gang, noe som betydelig øker mulighetene I en del trykkfølsomme applikasjoner, som for eksempel ofte brukes av CAD-designere, grafiske designere, kreative byråer samt spillutviklere. Det inkluderer også en smart bevegelse med håndflaten, hvor enheten kun vil gjenkjenne selve pennen, mens brukere som holder hånden på skjermen ikke vil påvirke kommandoene. Denne funksjonen kan skrus på og av etter behov.

- Vi vet at CAD-brukere and grafiske designere sjonglerer to eller tre HD-skjermer og nettbrett for å få den oppløsningen og kontrollen som de trenger i hverdagen. Derfor har Sharp designet PN-K322BH slik at den effektivt kombinerer disse behovene, slik at tre eller fire enheter i realiteten kan samles i én skjerm, noe som gjør det enklere å gi ideene liv ved å jobbe mer effektivt og smartere. Muligheten for å bytte mellom vertikal skjermvisning og liggende visning med lav vinkel, gjør skjermen perfekt til skriving og ved bruk av touchscreen-programmer. Det er en ny innovasjon som leverer fleksibilitet for kreative arbeidere har ventet på å utnytte, sier Linnea Bergh, som er Product & Marketing Manager for Sharp Electronics (Nordic) AB.

Vakkert designet for å spare kontorplass

Alt-i-ett skjermen er designet for å tilføre et hvert kontormiljø stil. Samtidig kan brukerne kvitte seg med de mange skjermene og enhetene som ofte opptar arbeidsplassen. Nå kan denne plassen utnyttes til noe annet. Takket være IGZO-teknologien og LED-baklys i kantene, er PN-K322BH den tynneste skjermen i sin klasse, bare 36mm, med innebygde høyttalere som gjør skjermen komplett. 

En tilkoblet hverdag

Tilkoblingsmulighetene på PN-K322BH er kompatibel med de nyeste DisplayPort™-spesifikasjonene. Det inkluderer en såkalt Multi-Stream Transport mode for Ultra-HD, noe som gjør det mulig å vise innhold i 60 bilder i sekundet (fsp).