Targus USB 3.0 Dual Video Docking Station

Pressemelding fa Targus 8. mai 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Ti ganger raskere med ny USB 3.0-dockingstasjon    

USB 3.0 er i ferd med å bli standard på alle nye PC-er, og det har ført til at lynrask dataoverføring nå er tilgjengelig for alle. Targus’ nye USB 3.0 Dual Video Docking Station kombinerer alle dockingstasjonens fordeler med lynrask dataoverføring og knivskarpe bilder på opptil tre skjermer om gangen.

Mange tar med seg den bærbare hjem når arbeidsdagen er slutt, og må derfor gjennom et tidskrevende ritual med tilkobling av ekstern skjerm, tastatur, mus, Internett, strøm og kanskje også en ekstern harddisk hver morgen. Men så slitsomt trenger det ikke å være.  

Ved hjelp av en dockingstasjon kan du koble til alt samtidig, og Targus’ nye USB 3.0 Dual Video Docking Station leveres i tillegg med USB 3.0-teknologi, som er opptil ti ganger raskere enn 2.0-standarden. Det betyr at 1 GB kan overføres fra en USB 3.0-minneenhet på bare 3,3 sekunder.  

Tredje generasjon USB

USB 3.0 er tredje generasjon USB, og blir også kalt ”SuperSpeed USB”, ettersom standarden kan gi en overføringshastighet på opptil 5 Gbps. Det er ikke bare ti ganger raskere enn med USB 2.0, men også hele 25 ganger raskere enn med WiFi.  

USB 3.0 er særlig nyttig sammen med enheter som krever høy båndbredde, som for eksempel eksterne harddisker, HD-webkameraer, videoovervåkningsutstyr, videoskjermer, digitalkameraer, videokameraer og Blu-ray-spillere.  

Bedre effektivitet – bedre bildekvalitet

I tillegg til raskere dataoverføringer øker USB 3.0 PC-ens produktivitet og ytelse, og gir en best mulig strømutnyttelse. Hvis du har en bærbar PC med USB 3.0-teknologi får du en rekke nye muligheter med Targus’ USB 3.0 Dual Video Docking Station – som for eksempel førsteklasses bildekvalitet på opptil tre skjermer om gangen (to eksterne skjermer i tillegg til den bærbare) og lynrask overføring som sørger for at bilder på selv store skjermer er skarpe og ikke heftet med forsinkelser.  

Dockingstasjonen har to USB 3.0-porter og fire USB 2.0-porter til mus, tastatur og andre enheter som ikke har behov for rask dataoverføring. Den leveres også med HDMI- og DVI-porter til eksterne skjermenheter, i tillegg til strømuttak og 10/100-nettverksport.  

Kjapp hub

Targus nye dockingstasjon er imidlertid ikke virksomhetens eneste USB 3.0-nyhet – 7-Port USB 3.0 Combo Hub har hele syv USB-porter (tre med USB 3.0 og fire med USB 2.0). Den finnes også i en utgave som kun har fire USB 3.0-porter (og ingen USB 2.0-porter).  

Både dockingstasjonen og hub-en kan brukes med PC-er som ikke har støtte for USB 3.0 – men da får man naturlig nok ingen USB 3.0-hastighet.  

Veiledende utsalgspriser:

Targus USB 3.0 Dual Video Docking Station (ACP70EU): 2449 kroner (inkl. mva.)

Targus7-Port USB 3.0 Combo Hub (ACH120EU): 749 kroner (inkl. mva.)

Targus 4-Port USB 3.0 SuperSpeed Hub (ACH119EU): 649 kroner (inkl. mva.)