Toshiba Tecra W50

Pressemelding fra Toshiba 28. november 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Toshiba Tecra W50: Businessmaskinen for de tøffeste oppgavene

- Kraftig businesslaptop designet for å være pålitelig, sikker og enkel i bruk

- De nyeste Intel® Quad Core-prosessorene og NVIDA® Quadro-grafikk

- Ekstra tilkoblingsmuligheter og avanserte sikkerhetsverktøy; alltid klar for business

Toshiba lanserer den nye Tecra W50, en solid high-performance 15,6" workstation, designet for tung bruk og med nok knaft nok til å jobbe med intensive programmer og applikasjoner. Pakket med funksjonalitet og sikkerhetsfunksjoner er denne mobile kraftpakken laget for en rekke businessområder.

Tecra W50 er den ultimate laptopen for de mest krevende forretningsbrukerne. Det er en workstation med stor ytelse og holdbarhet til å kunne håndtere alle typer tunge systemoppgaver. Den er også utrolig fleksibel og responsiv -- og har mange tilkoblingsmuligheter, slik at brukerne har muligheten til å jobbe som om de skulle være på kontoret -- selv om de skulle befinne seg langt unna.

Rask og svært responsiv ytelse

Tecra W50 er drevet at den nyeste Intel® Quad Core-prosessorteknologien, slik at brukerne har all den kraften de trenger for å kjøre flere programmer. Selv under krevende arbeidsbelastning, kan denne høytytende laptopen håndtere viktige prosesser med enkelhet. Det følger også med et NVIDA® Quadro® grafikkort med raskt GDDR5-minne til å akselerere grafikkintensitive applikasjoner og hjelpe med å håndtere detaljerte oppgaver som videoredigering og animering. I tillegg, med mulighet for en rask SSD, HDD eller en hybridløsning, kan travle businessbrukere oppleve en jevnere arbeidsflyt både på og utenfor kontoret.

Overfører data, med eller uten kabler

Denne 15,6" laptopen er spekket med tilkoblingsmuligheter. Med høykvalitets Wi-Fi® og Bluetooth 4.0 er det enkelt å få tilgang til viktig informasjon hvor som helst. Maskinen kommer også med et komplett sett med porter, inkludert fire USBer, hvorav to er USB 3.0, samt Gigabit LAN for rask nettverkstilkobling. Muligheten for en dedikert dokkingstasjon åpner opp for enda flere tilkoblingsmuligheter.

Brukere som ønsker å vise frem presenasjoner, kan gjøre dette trådløst ved å bruke Intel® Wireless Display for å vise dokumenter på en større HD-skjerm, eller via DisplayPort som muligjør tilkobling til høyoppløslige profesjonelle skjermer.

Bygget for pålitelighet og sikkerhet

Toshiba Easyguard tilbyr en rekke sikkerhets-, beskyttelses- og tilkoblingsteknologier for å beskytte brukernes data og forlenge levetiden til laptopen. Tecra W50 er designet for å tåle påkjenningene fra bruk i yrkeslivet og har undergått Highly Accelerated Life Tests (HALT) ved TÜV Rheinland®. Testet for fall fra opp til 76 cm og tastatursøl på opp til 30 ml [1], er maskinen beskyttet mot fall og søl hvis uhellet skulle være ute.

Fra sikring av data til tilgangsrettigheter, Tecra W50 har den nødvendige sikkerheten som gjør at både IT-drift og enkeltbrukerne kan ta det litt mer med ro. HDDen er også en Self Encrypting Drive (SED) som, sammen med Trusted Platform Module (TPM), beskytter den forretningskritiske informasjonen lagret på arbeidsstasjonen -- uten at dette svekker ytelsen. Intel® Active Management Technology (AMT) gjør at en IT-avdeling kan overvåke, vedlikeholde, reparere, oppdatere og oppgradere laptopen eksternt. Brukere kan også gjøre selve pålogginen ekstra sikker ved å bruke fingeravtrykksleser. Alternativt kan en valgfri smart card-leser [2] sørge for enda flere avanserte sikkerhetsløsninger.

Bra for business – og for miljøet

Tecra W50 er både EPEAT Gold sertifisert og ENERGY STAR kvalifisert. Dette betyr at den er anerkjent som en eco-vennlig enhet som leverer overlegen energieffektivitet. Workstationen kommer også med Toshiba Eco Utility software, som hjelper med å administrere bruken og redusere strømforbruket.

Spesifikasjoner, Toshiba Tecra W50:

-15,6" (39,6 cm) ikke-reflekterende Full HD-skjerm med LED bakgrunnsbelysning

-OS: Windows 7 Pro 64-bit / Windows 8 Pro 64-bit

- Intel® Quad CoreTM i7 prosessorer

- NVIDIA® Quadro® dedikert grafikk med GDDR5 minne

-Opp til 512GB SSD, hybrid disk eller 7.200rpms HDD

-4 minnespor for opp til 4 x 8GB DDR3L minne

- Tilkoblingsmuligheter: 2 x USB 3.0, 2 x USB 2.0 med USB Sleep-and-Charge, 1 x eSATA/USB 2.0, Gigabit LAN, a/b/g/n WiFi®, DisplayPort, VGA, Intel® WiDi, Bluetooth™ 4.0

- Sikkerhet: Toshiba EasyGuard, Self Encrypting Drive (SED), Trusted Platform Module (TPM), Intel® Active Management Technology (AMT), smart card-leser [2]

-DVD super multi-drive

-Farge: Svart

-Dedikert dokking [2]

Tecra W50 er på lager hos norske forhandlere fra januar 2014.

Anbefalt utsalgspris for Tecra W50 er fra ca. kroner 19.000,- eks. mva.

[1] Vannavstøtende tastatur hjelper å beskytte data fra tilfeldig søl opp til 30 ml, slik at brukere har 3 minutter på seg til å skru av maskinen og lagre dataene.

[2] Dedikert dokking og smart card-leder er valgfritt tilbehør.