F-Secure Freedome

Pressemelding fra F-Secure 21. januar 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Skjul dine online spor på nettet - nå kan du surfe uten å etterlate spor på datamaskinen

I dag lanseres F-Secure integritetsløsning Freedome for PC. Med Freedome kan brukeren beskytte sin datafortrolighet, bli usynlig for annonsenettverk og hackere, mens den mobile enheten er beskyttet under ett og samme abonnement.

– Freedome gir ikke bare beskyttelse mot staten og kriminell overvåking. Den mest omfattende overvåkingen i dag er kommersielle selskaper som kartlegger dine surfevaner for å tilpasse reklamer. Det er en overvåking vi snakker altfor lite om, sier Xerxes Malekani, skandinavisk sjef, F-Secure.

Blant de 100 mest populære web-adressene i verden, er det bare 15 prosent som besøkes direkte av menneskelige brukere. De resterende 85 prosent er tredjeparts nettsteder, som blir kontaktet av den siden som brukere besøker. Mer enn halvparten av disse tredjeparts nettstedene er sporingsnettsteder, som bygger opp en profil av deg og dine surfevaner. Dette vises i en ny undersøkelse fra F-Secure.

Siden Edward Snowdens åpenbaringer om omfanget av NSAs overvåking, har forbrukerne blitt stadig mer klar over at deres mest intime detaljer kan bli avslørt gjennom deres tilkoblede enheter. Ifølge en undersøkelse utført av Pew Research Center Internet Project, er 91 prosent av alle voksne helt eller delvis enig i at forbrukere har mistet kontrollen over hvordan personlig informasjon blir samlet inn og brukt av bedrifter.

F-Secures personvernrapport* viser lignende tall hvor tre av fire svensker viser en stor bekymring over kommersiell overvåking på nettet, og hvordan personopplysninger blir brukt.

Freedome inneholder flere funksjoner for å redusere risikoen for datalekkasje:

– Med Freedome får brukerne muligheten til å velge når de ønsker å beskytte sitt privatliv. Siden Freedome for mobile enheter ble lansert for et år siden har den blokkert mer enn 900 millioner sporingsforsøk. Nå tar vi neste skritt og tilbyr alle brukere av PCer lik beskyttelse av personlig datafortrolighet, sier Xerxes Malekani.

Om Freedome

Freedome er gratis å prøve og bruke i 14 dager på alle Android, iOS og Windows-enheter. For å kjøpe en Freedome abonnement som dekker flere enhetsplattformer, besøk f-secure.com/freedome, hvor 12 -måneders abonnement er tilgjengelige i grupper på 1, 3 eller 5 enheter. Freedome er også tilgjengelig i App Store og Google Play, hvor abonnement er begrenset til en plattform, men gjelder for alle enheter som er koblet til den samme brukeren. Freedomes App Security er gratis for alle Android-brukere.

* Rapporten er basert på en undersøkelse gjennomført med et landsrepresentativt utvalg fra Novus tilfeldig rekruttert Sverigepanel i november 2014. Totalt omfatter undersøkelsen 1013 intervjuer.

Powered by Labrador CMS