Norton 360, Internet Security og AntiVirus

Pressemelding fra Norton 20. september 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Norton annonserte nylig de siste versjonene av sikkerhetsproduktene Norton 360, Norton Internet Security og Norton AntiVirus.

De nye versjonene har blant annet sterkere beskyttelse mot angrep via sosiale nettverk, forbedret beskyttelse mot internettsvindel, og bedre integrasjon med nettskyen som nå har flere ekstratjenester og installasjonsmuligheter. De nye versjonene av programmene er også fullt kompatible med Windows 8, og gjør operativsystemet både tryggere og raskere enn ved å bruke den innebygde Windows Defender i Windows 8. 

Ifølge eksterne tester er Windows 8 50 prosent raskere1 og 20 prosent tryggere med Nortons løsninger sammenlignet med Windows Defender2. Dessuten viser testene at Norton fant og blokkerte samtlige av de truslene som Windows Defender ikke oppdaget3.

«Årets nylanserte Norton Cybercrime Report4 viser at én av fire brukere av sosiale nettverk har blitt utsatt for en form for bedrageriforsøk eller falske lenker på de sosiale plattformene de bruker. Mange brukere deler store deler av sitt liv med andre via internett og det betyr en konstant høyere risiko for at personlig informasjon kommer i gale hender», sier Per Hellqvist, sikkerhetsekspert for Symantec og Norton i Norden. «Med de nyeste versjonene av Nortons programvare svarer vi på disse nye truslene med bedre beskyttelse av sosiale medier og online svindel, på flere enheter.»

Nortons nye produktlinje er utviklet for å være tryggere, mer optimal, og enda enklere å bruke. Uavhengige tester har rangert produktene først både når det gjelder sikkerhet5 og prestasjon6, sammenlignet med en rekke konkurrerende løsninger.

De nye funksjonene gir deg:

Forbedret sikkerhet

I tillegg til markedsledende grunnsikkerhet tilbyr de nye Norton-produktene økt beskyttelse i form av:

- Beskyttelse på sosiale nettverk - Nye funksjoner for å beskytte mot angrep og bedrageri som "likejacking", skadelige meldinger, innlegg og notiser på sosiale nettverk.

- Scam Insight – En beskyttelse mot nettsvindel som varsler brukerne om potensielt skadelige nettsteder som enten er nye eller ikke har blitt evaluert/brukt tidligere av andre Norton-brukere. Dette advarer brukerne om ikke å oppgi sensitiv informasjon som innloggingsopplysninger og bankopplysninger.

- Bedre sikring av nettverket - For å beskytte brukere mot nye og stadig skiftende web-baserte angrep, tilbyr de nyeste produktene fra Norton en enda sterkere nettverksbeskyttelse. Dette inkluderer en ny intelligent brannvegg og en bedre bruk av "Insight information", som holder orden på omdømmet til forskjellige IP-adresser (som for eksempel seriøsitet og kvalitet), filer og domener til andre brukere.

Bedre prestasjon

I takt med at brukerne blir stadig mer mobile gjennom nettbrett og Ultrabooks, blir det viktigere å tilpasse sikkerhetsprodukter til enheter som starter og avslutter raskt, og som i tillegg tar hensyn til økt batterilevetid på enhetene. De nyeste produktene fra Norton tilbyr:

- Raskere oppstart og avslutning - Nye rutiner i programvaren for raskere oppstart og nedstenging. - Maksimal batterilevetid - De nye produktene fra Norton er optimalisert for lavt strømforbruk som resulterer i lengre batterilevetid og raskere responstid når du tar enheten fra hvile- eller strømsparingsmodus.

Enkelhet

I tillegg til å bli raskere og sikrere har Nortons programmer også blitt enklere å administrere og bruke. Blant nyhetene finner vi:

- Ingen versjoner – Norton-produkter har ikke lenger versjonsnummer. Alle oppdateringer skjer automatisk i bakgrunnen. Dette sikrer at du alltid har tilgang til den nyeste og beste beskyttelsen, og eliminerer behovet for manuelle oppdateringer.

- Ingen omstart – Produktoppdateringer krever ikke lengre at man må restarte maskinen. Brukere har derfor alltid de siste oppdateringene – uten å måtte ta fokus bort fra andre oppgaver.

- Tilpasset berøringsskjerm –Brukergrensesnittet har blitt raskere og mer tilrettelagt for enheter med trykkfølsom skjerm.

Priser og tilgjengelighet

De nyeste versjonene av Norton 360, Norton Internet Security og Norton AntiVirus er nå tilgjengelig på en rekke utsalgssteder og via Norton nettbutikk på www.norton.no. Anbefalt utsalgspris er 799 NOK for Norton 360, 699 NOK for Norton Internet Security og 599 NOK for Norton AntiVirus.

Prisene inkluderer mva. Produktene inkluderer ett års beskyttelse for opptil tre enheter.