Anders Austad i Doro viser på IFA den nye smartklokka Doro Watch. Foto: Jan Røsholm

DORO MED KLOKKE OG NETTBRETT

– Nå utvider vi produktspekteret, og lanserer både en smartklokke og et nettbrett, begge tilpasset seniorer, sier Anders Austad i Doro.

Publisert

– Vi har tatt ut funksjoner vi tror seniorer ikke trenger, og skalert opp de som er mer aktuelle, dette er i tråd med Doros DNA, sier Austad.

Fagbladet Elektronikkbransjen møter ham på IFA-messen i Berlin i september.

Doro Watch

– Typiske treningsfunksjoner er fjernet, mens vi blant annet har lagt inn aktivitetsmåler, puls og måling av oksygennivå i blodet, sier Austad.

Doro Watch kommer i tre ulike farger; sort, rosa og grønn (bildet). Foto: Jan Røsholm

Doros smartklokke er utstyrt med en 1,28 tommers skjerm, og har et 300 mAh batteri som skal gi en ukes driftstid før lading.

Vi har tatt ut funksjoner vi tror seniorer ikke trenger, og skalert opp de som er mer aktuelle

– Smartklokka er utstyrt med en nødknapp. I kombinasjon med vår smarttelefon Doro 8110 blir da klokka til en mobil trygghetsalarm. I tillegg har vi lagt inn «finn din telefon»-funksjon. Begge disse funksjonene tror vi er viktige for seniorene, sier Austad.

Doro Watch kommer i tre ulike farger; svart, rosa og grønn. Smartklokka lanseres i oktober, og vil koste rundt 1.500 kroner.

Doro Tablet

Doros nettbrett har store ikoner, og ekstra tastatur kan kjøpes som tilleggsutstyr. Foto: Jan Røsholm

– Dette nettbrettet er egentlig en forstørret telefon, hvor skjermen er på hele 10,4 tommer, sier Austad.

Nettbrettet har støtte for Doros brukergrensesnitt Eva, som skal gi bedre brukervennlighet, i tillegg til Google Assistent. Det er utstyrt med 4 GB RAM, og har 32 GB lagringskapasitet.

– Store ikoner er viktig for våre brukere. Nettbrettet har også fire høyttalere, i motsetning til mange andre som kun har to. Det gir en mye bedre lyd. Et annet salgsargument er skjermen vår. Den er god i sollys, sier Austad.

Prisen på Doro Tablet vil bli 3.300 kroner. Løst tastatur kan kjøpes som ekstrautstyr, og koster 700 kroner.

Doro 4100H

Den 4G-baserte bordtelefonen Doro 4100H har mulighet for å kople til ekstern antenne via coax-kabel. Foto: Jan Røsholm

Telenor stenger som kjent ned fasttelefonnettet i Norge. Mange ønsker likevel en bordtelefon. Doros nye 4G fasttelefon skal dekke dette behovet.

– Som alle Doro-produkter er dette en seniorvennlig telefon. Den støtter 4G og benytter et U-sim-kort, sier Austad.

Anders Austad med det nye nettbrettet fra Doro. Foto: Jan Røsholm

Antennen er tilkoblet via standard coax-kabel, noe som gir mulighet for ekstern antenne – noe som ikke minst kan være aktuelt for dem som bor i områder med dårlig mobildekning. Bordtelefonen er også utstyrt med en nødknapp. Prisen vil være 1.400 kroner.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2022, som ble distribuert 12. oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS