SMART FRA DORO

Doro kommer med sine første smarttelefoner, men fortsetter med enkle mobiler i tillegg.

Publisert Sist oppdatert

– Vi går mot smarte, enkle løsninger. Det betyr at vi lanserer et enkelt brukergrensesnitt for smarttelefoner, nettbrett og PC. Det er et Android-basert system som fungerer både på Android- og Windows-produkter, sier salgssjef Frode Gretland i Doro AS.

Doro er kjent for mobiltelefoner spesielt tilpasset eldre. Men også de blir «smartere», mener Gretland. Det naturlige er da å kunne tilby også dem smarttelefoner. Mange av de eldre har nå egen PC, og Doros mål er å lage mobiltelefonløsninger tilpasset datamaskinene.

Bredest

Det viktigste for oss er å lage enkle løsninger på mobiltelefoner

På MWC i Barcelona viste Doro det bredeste utvalget av enkle mobiltelefoner de noen gang har hatt for å vektlegge sin gode posisjon på dette området. I dette produktutvalget finner vi fremdeles en mobiltelefon som i stedet for vanlig tastatur har en knapp for hvert telefonnummer.

Doros første smarttelefon heter 740.

Doro har utviklet egne applikasjoner de kaller Experience. Det er lagt vekt på å lage applikasjonene store og tydelige og med tekst, slik at brukerne har lett for å forstå dem. Systemet kalles Doro Selection. Applikasjonene skal kunne brukes både på mobiltelefon, nettbrett og PC. Experience kommer i de fleste land, også i Norden. Det blir lansert i løpet av denne våren.

– Dette er en mobiltelefon med vanlig tastatur, slik at den får det beste fra begge verdener, sier Gretland.

Blant de enkle modellene er klapptelefonene de mest populære. Doro har også slide-modeller. Til den siste gruppen hører en ny telefon, Doro Easy 715. Telefonene har stavesystemet ZI. Doro ønsker fortsatt å ha taster i tillegg til skjerm på sine produkter. Det betyr at man ikke kan vente telefoner med stor skjerm fra denne produsenten. Smarttelefonen har derimot fått stor skjerm med berøringssystem. Denne modellen som heter 740, er av type slide.

Webportal

Doro Manager er en nyutviklet webportal. Denne portalen betyr at de nettbrukere du samarbeider med kan gå inn og føre over innhold til dine produkter gjennom applikasjonene i Experience. Det gjelder eksempelvis bilder og tekst.

– Experience er et lisensiert produkt. Det ligger inne i smarttelefonen når du kjøper den, men du må betale for tjenesten etter det første året i bruk. Experience er også en slags enkel versjon av Facebook.

Tablet neste?

Gretland utelukker ikke at Doro senere kan komme med nettbrett. Han mener det kan være en naturlig utvikling av Doros produktutvalg. Her vil man kunne utnytte mulighetene og tjenestene i Experience, Experience Manager og Selection. Dermed kan man også med Doro-produktene å oppnå samspill mellom tjenestene i ulike typer apparater.

– Det viktigste for oss er å lage enkle løsninger på mobiltelefoner for eldre slik at de ikke redde for å ta det i bruk. Vi vil fortsatt være ledende for eldre brukergrupper med telefonene våre, sier Gretland.

Powered by Labrador CMS