Aydin Alim (t. v.), nordensjef for Dreame og produktansvarlig for SDA hos distributøren Gandalf, Kamala Jonsson, foran selskapets flaggskipmodell L20 Ultra. Foto: Marte Ottemo

ROBOTGRESSKLIPPER I SIKTE

Dreame viser fram nye robot- og stavstøvsugere, men kommer også med en robotgressklipper neste år.

Publisert

Fagbladet Elektronikkbransjen har allerede fått en kikk på flaggskipmodellen L20 Ultra, men Dreame viser fram flere nyheter på IFA.

– Roboter er kjerne-businessen vår, og L20 Ultra er vår siste flaggskipmodell. Dreame har vært i Norden i snart tre år, vi lanserte med Elkjøp og Komplett og siden har vi vokst eksponentielt, sier Kamala Jonsson, produktansvarlig for SDA hos distributøren Gandalf.

Hun mener veksten skyldes et godt prispunkt og et pent design.

– Robotstøvsugerne til Dreame er laget for å passe inn i nordiske hjem, også designmessig. Våre første lanseringer var kun selve robotstøvsugeren, men med utvidede funksjoner som mopping og stadig større docking-stasjoner blir designet enda viktigere. I tillegg har vi roboter fra 250 til 1 200 euro, så vi har en større fleksibilitet i prispunktene enn andre merker, sier Jonsson.

Dreame kommer nå med en avansert robotgressklipper på det norske markedet. Foto: Marte Ottemo

Dreame har robotstøvsugere som kun støvsuger, eller avanserte modeller for både støvsuging og mopping.

// Robotstøvsugerne til Dreame er laget for å passe inn i nordiske hjem, også designmessig

– Slik kan forbrukeren velge ut fra sitt behov. Har du barn eller dyr, trenger du kanskje en smartere modell med bedre navigasjon. De billigere robotene vår har et LSD-tårn i toppen, mens de mest avanserte kommer med 3D-laser og kamera med kunstig intelligens. Da kan du også overvåke huset når du er ute på reise via appen på mobilen, sier hun.

Nå beveger selskapet seg også over i folks hager.

– Vår robotstøvsuger kommer i første eller andre kvartal neste år, og er veldig avansert. Den lager seg et kart som du kan se på telefonen, og du trenger ikke ekstra sensorer eller styretråder for å merke av hagen. Den navigerer via AI-kameraet, og vet om den kjører på gress eller grus og navigerer rundt hindringer. I motsetning til konkurrentene våre kan den også kjøre om natten, sier Aydin Alim, nordensjef for Dreame.

Prisen er foreløpig ikke helt klar, men han antyder rundt 2-2 500 euro.

Nye Dreame H12 Pro Wet and Dry har en motor som hjelper deg dytte støvsugeren rundt på gulvet. Foto: Marte Ottemo

En ny stavstøvsuger som både vasker og støvsuger ble også lansert på messen. Dreame H12 Pro Wet and Dry har også et ekstra triks i ermet.

– Den har en motor så forbrukeren ikke trenger å bruke krefter på å dytte støvsugeren rundt under vaskingen, sier Jonsson.

Hun forteller dette er en kategori Dreame vil satse mer på i Norge framover.

– Vi kommer med kampanjer for to ulike modeller av stavstøvsugeren. I Asia er modellene som både mopper og støvsuger allerede større enn vanlige støvsugere, og det vokser også i Norden, sier Jonsson.

Hun mener kategorien vil bli enda større med mer kunnskap hos forbrukeren.

– I Norden tror mange fortsatt at hvis du bruker vann på tregulvene så blir de ødelagte. Men det er feil, våre stavstøvsugere bruker mindre vann enn om du mopper manuelt, sier hun.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2023, som ble distribuert uke 41. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

 

Powered by Labrador CMS