MICROSOFT TILBAKE TIL SPILLENE

Etter flere år med treningsspill og bevegelsessensorer fikk kjernespillopplevelsene førersetet hos Microsoft på årets E3.

Publisert Sist oppdatert

Microsoft har fått mye kritikk de siste to årene. Etter avdukingen av Xbox One - med strenge onlinekrav, bruktspillsperre og stort fokus på TV-funksjoner fremfor spill - har det amerikanske selskapet opplevd at flere spillere har vendt de ryggen og valgt Playstation 4 i stedet for Xbox One.

Derfor var årets presseshow på E3 en ren kavalkade av kommende spill til Xbox One. Ingen statistikk, ingen tall, ingen demografier, kun spill etter spill etter spill fra en konsollprodusent som inntok en ydmyk rolle på scenen.

Xbox-sjef Phil Spencer takket fansen for støtten og tilbakemeldingene, godt gjort etter et år der selskapets nyeste spillmaskin har blitt utsatt for hard kritikk fra mange fans.

Hvor man enn snudde på seg var det spill - nye spill, storspill og indiespill

Indie-spill

Det samme fokuset kunne man oppleve på Microsofts helgrønne stand. Spillmaskiner var presset inn under et lavt tak, noe som ga en smått klaustrofobisk opplevelse der man navigerte seg fra spill til spill i en trang labyrint fylt med mennesker. Hvor man enn snudde på seg var det spill - nye spill, storspill og indiespill. Etter et turbulent år med kritikk fra flere indie-utviklere har Microsoft også snudd på dette området, og via et eget utviklerprogram ønsker de uavhengige utviklere velkommen til Xbox One.

Med det totale fraværet av TV-funksjonaliteter og applikasjoner som Xbox Music kunne man nesten tro at Microsoft hadde vendt ryggen til mange av funksjonalitetene til konsollen, men PR og produktmarkedsføringssjef Thomas Langård i Microsoft Norge avkrefter denne mistanken.

Til Norge 9. september

– E3 er først og fremst en spillmesse og i år ville vi virkelig fokusere på den fantastiske rekken av spill som kommer til vår plattform. TV og underholdning er fortsatt en del av historien vi vil fortelle og vi vil ha mer å dele rundt dette iløpet av de kommende månedene, forklarer Langård.

Xbox One fikk endelig en norsk lanseringsdato og under E3, 9. september, men Langård har foreløpig ingen informasjon om hva vi kan forvente oss av tjenester og TV-applikasjoner rettet mot norske brukere, fokuset er utelukkende på spillene nå. Et fokus som gjorde at Microsoft høstet mye skryt på årets E3.

– Reaksjonene på årets E3 har vært fantastiske. Den beste tilbakemeldingen vi har fått er på spillfokuset vårt, selve spillene vi presenterte og hvor godt dette resonnerte med fansen vår. Spill som Sunset Overdrive, Forza Horizon 2, Halo: The Master Chief Collection og Ori and the Blind Forest har blitt veldig godt tatt imot og jeg tror fansen kommer til å elske spillutvalget vårt denne julen, forklarer Langård.

Åtte eksklusive spill

Xbox One kan skilte med hele åtte konsolleksklusive spill før jul, ledet an av evigpopulære Master Chief i en Halo-samleboks med oppussede versjoner av Halo 1-4 i et og samme spill. Spillet lanseres også med en betenøkkel til flerspillerdelen av Halo 5, et spill som ikke lanseres før til høsten 20145.

Et annet spill som fikk godt mottakelse er fargerike Sunset Overdrive, et akrobatisk og fargerikt tegnefilmaktig skytespill der man skal ta livet av mutanter med originale og svært overdrevne våpen. Fartsfylt, humoristisk og svært underholdende. Dette kan bli en av de viktigste nye titlene for Microsoft i høst.

Også Forza-serien får en utvidelse i høst, i form av Forza Horizon 2 som flytter kappløpene vekk fra lukkede racerbaner og ut på landeveien. Kreative Project Spark - som lar deg lage dine egne spill - lanseres og for fullt i høst sammen med det Studio Ghibli-lignende plattformeventyrspillet Ori and the Blind Forest.

Med nyheten om at Kinect nå ikke er obligatorisk til Xbox One var fokuset på Kinect tonet ned under årets E3. Foruten titler som Fantasia Unleashed og Dance Central Spotlight var det få Kinect-titler å spore på årets E3.

Stort spillfokus hos Microsoft, med andre ord, med selskapets mest varierte spillbibliotek på mange år.

Les også:

Sony mest på E3-hjertet

Powered by Labrador CMS