FREM- OG BAKOVER FOR MICROSOFT

Microsoft rullet ut en rekke spennende spill på E3 og vendte blikket både bakover og fremover med gammel kompatibilitet og ny Hololens.

Publisert Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at Microsofts Xbox One-skute seiler i kjølvannet av Sonys Playstation 4-skonnert. Etter en snublende annonsering og lansering av Xbox One - en konsoll opprinnelig presentert som et verktøy man kan koble mellom TV-mottakeren og TV-apparatet - har Microsoft etter hvert funnet formen på Xbox One. En rekke eksklusive spill har blitt lansert til god mottakelse på konsollen, og sammenligner man med hovedkonkurrenten Playstation 4 har Xbox One en sterkere portefølje med spill denne høsten.

Microsoft gjorde en god jobb med å spille på nettopp denne styrken under årets E3. Microsofts store presseshow i forkant av messa var en parade av kommende spill til Xbox One, krydret med litt fremtidsteknologi innimellom alle spillene.

Halo 5: Guardians

De hadde en bredde i år som ingen andre kunne matche, og best av alt: mye av det de viste frem kommer ut i de neste 12 månedene

På spillsiden er definitivt Halo 5: Guardians selve prikken over i-en blant de eksklusive Xbox One-spillene. Spillet fikk mye oppmerksomhet både på presseshowet og messegulvet. Halo er den aller største egenproduserte spillisensen til Microsoft og spillet skal lanseres i god tid før jul. Forhåpentligvis uten onlineproblemene som preget fjorårets Halo-lansering, Halo: The Master Chief Collection.

Den nest største Xbox One-tittelen før jul blir Rise of the Tomb Raider, oppfølgeren til Tomb Raider-spillet fra 2013. Microsoft har sikret seg en eksklusivitetsavtale med spillets utvikler slik at spillet kun vil dukke opp på Microsofts maskinvare før jul, et solid stikk i siden til Sony, som har sett seg nødt til å utsette sin store Tomb Raider-utfordrer Uncharted 4 til 2016.

– Microsoft på E3 i år viste frem flere spennende spill i mange forskjellige sjangre. De hadde en bredde i år som ingen andre kunne matche, og best av alt: mye av det de viste frem kommer ut i de neste 12 månedene. Tomb Raider og Halo 5 er begge noe av det beste på hele messa, spesielt Halo 5 sin Warzone-flerspillermodus som henter inspirasjon fra populære spill som DOTA 2 og League of Legends, forteller Jostein Hakestad fra RadCrew, som besøkte E3 for første gang i år.

Recore på Xbox One

Xbox One kan i tillegg smykke seg med en ny utgave av det populære racingspillet Forza Motorsport 6 i september i år, samt en gjenutgivelse av Gears of War med oppgradert grafikk og oppgraderte spillmekanikker. Det Microsoft-eide studioet Rare gir ut en samlepakke med 30 spill fra firmaets lange historie i høst.

I tillegg til egne titler annonserte flere av Microsofts samarbeidspartnere eksklusive avtaler med den amerikanske konsollprodusenten. Mest oppmerksomhet fikk nok Bethesda som kunngjorde at modifikasjoner til Fallout 4 vil bli mulig i Xbox One-utgaven av spillet. Modifikasjoner av spill har lenge vært vanlig på PC det fans lager nytt innhold eller modifiserer eksisterende innhold til spill. Xbox One vil bli den første spillkonsollen i historien som tillater slikt innhold på en spillkonsoll.

En annen avtale under årets E3 som fikk oppmerksomhet var spillet Recore. Spillet utvikles av Mega Man-skaper Keiji Inafune som sluttet i Capcom for en liten stund siden. Vi vet lite om spillet så langt, bortsett fra at teamet til Inafune består av veteraner i bransjen som blant annet har jobbet på Metroid: Prime-serien. Spillet skal lanseres eksklusivt til Xbox One.

Xbox 360-spill på Xbox One

Foruten spillene bød Microsoft på nyskapende teknologi under årets E3, teknologi som både ser bakover og fremover. En av de største nyhetene til konsollprodusenten var bakoverkompatibilitet for Xbox One. Ifølge Microsoft vil de lansere et system som lar deg spille av alle dine gamle Xbox 360-spill på Xbox One i nær fremtid. Tjenesten fungerer ved at den leser av en Xbox 360-plate og laster så ned en emulert versjon av spillet via nettet. Ifølge Microsoft vil dette være gratis for forbrukerne.

– Tilsynelatende fungerer det akkurat som de sier, demoen jeg så av denne funksjonen var overbevisende, bekrefter Jostein Hakestad fra Radcrew.net ovenfor fagbladet Elektronikkbransjen.

Med fortiden i boks rettet Microsoft også øynene fremover. Et samarbeid med virtual reality-brillene Oculus Rift ble kunngjort og resultatet er at en Xbox One-kontroller vil bli en del av standardpakken til Oculus Rift. Merk at brillene ikke vil fungere på Xbox One men Xbox One-spill kan strømmes til brillene via Windows 10. Microsoft kunne også fortelle at de er i tett dialog med Valve og ønsker å samarbeide også med deres VR-briller.

VR på Windows 10

Mens Sony har sine egne VR-briller, Project Morpheus, til Playstation 4, virker det ikke som Microsoft kommer med egen VR-støtte til Xbox One. I stedet er VR-satsingen rettet mot Windows 10 som ble lansert nå i sommer.

Et annet VR-relatert eksperiment fra Microsoft er deres egenutviklede Hololens, som ble demonstrert sammen med en spesialutgave av Minecraft på Microsofts hovedscene. Hololens er en gjennomsiktig brille som plasserer virtuelle gjenstander i omgivelsene dine, og Minecraft-demoen var en av de mest imponerende demonstrasjonene på hele E3.

SPILL FOR MICROSOFT

Disse spillene ble vist frem under Microsofts E3-presseshow:

Halo 5: Guardians (Xbox One-eksklusivt)

Fallout 4

Forza Motorsport 6 (Xbox One-eksklusivt)

Tom Clancy’s The Division

Rainbow Six Siege

Gigantic (Xbox One-eksklusivt)

Tacoma

Beyond Eyes

Ion

Ashen (Xbox One-eksklusivt)

Cuphead (Xbox One-eksklusivt)

Rise of the Tomb Raider (Xbox One-tidseksklusivt)

Gears of War: Ultimate Edition (Xbox One-eksklusivt)

Fable Legends (Xbox One-eksklusivt)

Recore (Xbox One-eksklusivt)

Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2

Dark Souls 3

Rare Replay (Xbox One-eksklusivt)

Sea of Thieves (Xbox One-eksklusivt)

Gears of War 4 (Xbox One-eksklusivt)

MICROSOFT HOLOLENS

Microsoft HoloLens er smartbriller med innebygde sensorer og Windows 10-operativsystem. Brillene kan generere 3D-grafikk tilpasset hodebevegelser og omgivelser og kan dermed plassere virtuelle gjenstander i ekte omgivelser som brukeren så kan interagere med. Lanseringsdato for teknologien er ikke fastsatt men det forventes at brillene vil lanseres i løpet av levetiden til Windows 10.

Powered by Labrador CMS