Richard Bjerkøe, salgsdirektør for Ecovacs i Nord-Europa, viser fram den firkantede X2 Omni. Foto: Marte Ottemo

ROBOTER PÅ VINDU OG GULV

En firkantet og smartere robotstøvsuger og en ny og mer praktisk versjon av vindusvasker-roboten er blant nyhetene fra Ecovacs på IFA.

Publisert

– Nå lanserer vi Ecovacs X2 Omni, en ny og firkantet robotstøvsuger. Det er ganske nytt i bransjen, sier Richard Bjerkøe, salgsdirektør for Ecovacs i Nord-Europa, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Han forteller det er flere grunner til at selskapet har gått for en ny formfaktor.

– Den kommer nå helt inn i hjørnene, vi sier at vi dekker 99,7 prosent av hjørnet. Andre fordeler er at vi har fått plass til en bredere børste på undersiden, sier han.

Ecovacs har gjort flere endringer på designet, blant annet har de fjernet lasertårnet på toppen av maskinen.

Laseren er flyttet ned til siden, og gjør at den kommer under de laveste sofaene

– Laseren er flyttet ned til siden, og gjør at den kommer under de laveste sofaene. X2 Omni kommer under 9,5 centimeter, det er det laveste i bransjen. Den har også markedets kraftigste sugeevne med 8 000 pascal, sier Bjerkøe.

Robotstøvsugeren kan også vaske gulvene, og sine egne mopper i basestasjonen som nå bruker varmtvann på 50 grader til moppevasken.

Vindusvaskeroboten Ecovacs X2 kommer nå med batteripakke så brukeren slipper å finne et passende strømstøpsel. Foto: Marte Ottemo

Bjerkøe sier at den innebygde intelligensen er blitt bedre enn hos forgjengerne.

– Det nye er hvordan den oppdager hindringer underveis. Den blir ikke forvirret av en dør som åpner seg, sier han.

Ecovacs lanserte sin sjette generasjon av vindusvaskerroboter, W2 Pro.

– Den har en støvsugermotor på innsiden som gjør at den suger seg fast til vinduet, og en mikrofiberklut og vanntank som spruter vann foran. Den største nyheten er at du nå slipper å lete etter et passende strømuttak for å vaske vinduene. W2 har en batteristasjon som varer 80-90 minutter, og som enkelt flyttes rundt, sier Bjerkøe.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2023, som ble distribuert uke 41. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS