Nye Motorola Edge 40 neo er IP68-sertifisert og tåler å bli med på badeturen. Foto: Motorola

VANNTETT OG VEGANSK

Motorola lanserer en rekke nye modeller, og kommer med en finish i vegansk lær for de som både er stilbevisste og dyrevennlige.

Publisert

Motorolas nye Edge 40 Neo vil koste rundt 5.000 kroner, og er vanntett takket være en IP68-sertifisering. Den nye telefonen er en del av selskapets samarbeide med fargeekspertene i Pantone, og kommer i sort, sjøgrønn eller blå.

 

Satser på miljø

Telefonen er kun 7,76 mm tykk, og har en 50 megapikslers kamerasensor som selskapet lover skal levere 16 ganger raskere i dårlige lysforhold. Edge 40 neo har også et 13 megapikslers vidvinkelkamera, en makrolinse og et 32 megapikslers selfie-kamera i front.

Baksiden på Edge 40 neo er i vegansk lær, og telefonen kommer i tre ulike farger. Foto: Motorola
Baksiden på Edge 40 neo er i vegansk lær, og telefonen kommer i tre ulike farger. Foto: Motorola

Batteriet er på 5.000 mAh og støtter 68 watts hurtiglading som skal gi 50 prosent fullt batteri på 15 minutter. Det hele kjører på en MediaTek Dimensity 7030-prosessor som også støtter 5G.

Telefonen kjører Android 13, og er sikret via Moto Secure som skanner mobilen for virus og skadevare, skal kunne oppdage phishing-forsøk.

Telefonen er den første i Motorolas Edge-serie som bruker moderselskapet Lenovos CO2-tjenester for å kompensere for utslipp, og kommer i en 100 prosent plastfri innpakning.

 

Rimeligere veganer

Moto g84 5G er en rimeligere modell fra Motorola, til en pris rundt 3.600 kroner.

Også denne har vegansk lær på baksiden, og den nye 50 megapiklser store kamerasensoren. Vidvinkelkameraet er på åtte megapiklser, mens selfie-kameraet klokker inn med 16 megapiklser.

Lillebror moto g84 5G har også fått bakside i vegansk lær. Foto: Motorola

Telefonen er også den første i moto-serien som kommer i Pantones “årets farge 2023”, viva magenta. For de som ønsker en mer diskret versjon, kommer g84 også i sort og blå. Modellen er ikke like vanntett som storebror, men tåler en sprut med sin 1P54-sertifisering.

Skjermen er på 6,5 tommer, har en oppfriskningsrate på 120 Hz og opp til 1.300 nits lysstyrke.

Motorola moto g84 kjører på Snapdragon 695-plattformen, har et batteri på 5.000 mAh og støtter hurtiglading på 30 watt.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2023, som ble distribuert uke 47. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS