NYE ELHJULINGER FRA SEGWAY-NINEBOT

El-scooteren Segway E110SE er en spesialutgave med ekstra lang rekkevidde på 59 kilometer. Pris: 32.900,- Foto: Segway-Ninebot

Witt har lenge solgt elsparkesykler fra Segway-Ninebot på det norske markedet. Nå utvider de med elektriske scootere og mopeder.

Publisert Sist oppdatert

Segway-Ninebot er ifølge en pressemelding fra distributøren Witt AS fortsatt markedsledende når det gjelder elsparkesykler, og de utvider nå sortimentet med D- og F-seriene fra Ninebot og P- og GT-seriene fra Segway. De nye modellene skal ha smartere funksjoner og et slankere design samt, med en rekke nye teknologier. P- og GT-seriene har topphastigheter opp til 70 km/t, og kan dermed kun brukes på private baner, mens D- og F-serien kan brukes lovlig i trafikken siden de har den tillatte makshastigheten på 20 km/t.

Ninebot KickScooter D-serien kommer i modellene D18E, D28E og D38E, der tallet i modellnumrene refererer til rekkevidden. Foto: Segway-Ninebot

KickScooter D-serien

Ninebot KickScooter D-serien etterfølger Zing-serien. Serien består av de tre modellene D18E, D28E og D38E, der tallet i modellnumrene refererer til rekkevidden, og de har ulik kapasitet når det gjelder evnen til å klare stigninger, batteri- og ladetid. De har 10-tommers luftdekk med anti-skli for bedre veigrep, som ifølge pressemeldingen fra Witt også gir en mer behagelig kjøreopplevelse. Et dobbelt bremsesystem har elektronisk brems foran og trommelbrems bak. D-serien skal være Segway-Ninebots mest prisgunstige, og de kommer i sort farge med røde detaljer. Nykommeren Ninebot Zing C15E koster 2.900 kroner, retter seg mot de unge, og har de samme fargene.

Scootere og mopeder

En ny, miljøvennlig og smart måte å komme rundt på

– Segways eScootere og eMopeder er en ny, miljøvennlig og smart måte å komme rundt på. Du får den raske, elektriske akselerasjonen, enkel lading via stikkontakt, LED-fargeskjerm på styret, kontroll via smarttelefon samt uovertruffen kjøreglede og sikkerhet, heter det i pressemeldingen fra Witt.

El-scooteren Segway E125S har to batterier og ABS-bremsesystem. Pris: 47.200,- Foto: Segway-Ninebot

Airlock-systemet som kommuniserer med mobilen skal sørge for at Segways el-scootere og el-mopeder låses automatisk når man beveger seg bort, og låses opp igjen når man kommer tilbake.

– Du trenger ikke å lete etter nøkkelen eller smarttelefonen i lommen – bare sett deg opp, trykk på knappen og kjør! heter det fra Witt.

Appen gir også opplysninger om hvor du parkerte, hvor lang rekkevidde batteriet har igjen, samt data fra hver tur.

El-scooteren Segway E110SE er en spesialutgave med ekstra lang rekkevidde på 59 kilometer. Pris: 32.900,- Foto: Segway-Ninebot

Segways el-scootere og el-mopeder kommer i utgaver med topphastighet på enten 25 eller 45 km/t. Siden også sistnevnte er innenfor det norske regelverket, er det trolig disse som foretrekkes av kundene, selv om rekkevidden er noe kortere. Rekkeviddene oppgitt i denne artikkelen gjelder 45 km/t-modellene, i henhold til WMTC-standarden.

Segway E110SE

El-scooteren Segway E110SE er en spesialutgave med ekstra lang rekkevidde på 59 kilometer, takket være et større batteri. Som de øvrige scooter-modellene har Segway E110SE et ekstra langt sete, med tilsvarende stort bagasjerom på 27 liter. LED Matrix-frontlykter. Litiumbatteriet på 1824 Wh lades på fem timer. Pris: 32.900,-

Segway E110S er standardutgaven, med en rekkevidde på 47 kilometer, og koster 31.500 kroner.

Segway E125S har to batterier, og en rekkevidde opp til 102 kilometer. Denne modellen har detaljer i krom, og et ABS-bremsesystem. Dekkene til denne el-scooteren er bredere og større for ekstra kjørekomfort.

El-mopeden Segway B110S kommer i fem fargekombinasjoner. Pris: 21.500,- Foto: Segway-Ninebot
Dashbordet på el-mopeden Segway B110S. Foto: Segway-Ninebot

Segway B110S

El-mopeden Segway B110S kommer i fem fargekombinasjoner. Dette er en mindre og slank modell som tar liten plass, med rekkevidde på drøyt 64 kilometer. Også denne modellen kan låses og låses opp med mobilen. Det høye setet gir ifølge Witts pressemelding mer komfort, og de større dekkene skal sikre veigrepet. Pris: 21.500,-

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2022, som ble distribuert 19. april. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS