VIL VÆRE KOMPLETT PÅ SPILLMASKINER

– Det som gjør oss til nummer én innen gaming er at vi har en komplett portefølje, sier Christiaan Mulder i MSI.

Publisert Sist oppdatert

På Elbit-messen til Elkjøp har markeds- og kommunikasjonsmedarbeideren med seg kundeansvarlig Rob van Hooff.

– Slagordet deres er at dere er nummer én innen spillrelaterte produkter. Stemmer dette?

– Når det gjelder markedsandeler hopper vi mellom første- og andreplass. Det som gjør oss til nummer én innen gaming er at vi har en komplett portefølje, og ikke bare fokuserer på hovedkort, grafikkort eller bærbare spillmaskiner, sier Mulder.

Tidligere var det vanskelig å få god nok ytelse i en maskin av mindre fysisk format

– Det er en trend at de som kjøper spillmaskiner også bruker dem til andre ting?

– Vi ser stadig mer av dette. Tidligere var det vanskelig å få god nok ytelse i en maskin av mindre fysisk format, spesielt når det gjaldt kjølesystemet. Vi har funnet noen løsninger for dette, for eksempel Cooler Boost, med doble vifter, sier Mulder.

Nightblade

På Elbit viser MSI tre bærbare spillmaskiner. GS60 koster 12.000 kroner, og er ifølge MSI med sine to centimeter og to kilo den tynneste og letteste på markedet. GT80 ble lansert på nyåret, og skal være den første bærbare spillmaskinen med mekanisk tastatur. Den har to grafikkort, noe som skal gi nesten dobbelt ytelse, og prisen er 32.500 kroner. GE72 skal være den tynneste bærbare spillmaskinen med 17-tommers skjerm. Den har Dynaudio-høyttalere med innebygd dypbasshøyttaler, og koster 12.900 kroner.

– Maskinene er utstyrt med noen av de råeste prosessorene og grafikkortene fra Intel og Nvidia, sier Mulder.

– Hvordan fordeler salget seg hos MSI når det gjelder stasjonære versus bærbare maskiner?

– For øyeblikket er det rundt 50/50, men vi ser at de Elkjøp-ansatte et ivrige på våre hybridmaskiner i Nightblade-serien. Det er små stasjonære maskiner som er lette å ta med seg, med en sjassis på rundt 10 liter. Mange er overrasket over at de inneholder et Nvidia GeForce GTX 980 grafikkort med 4 GB videominne, sier Mulder.

Modellen som har dette koster 17.000 kroner.

Bærbare vs. stasjonære

– Hva vil du si om forskjellen mellom stasjonære og bærbare maskiner når det gjelder ytelse?

– Ytelsen i de bærbare maskinene blir stadig bedre, men hvis man vil ha den ultimate spillmaskinene er de stasjonære fortsatt bedre, sier Mulder.

– Hvor viktig er Elkjøp for MSI?

– Elkjøp er en av våre nøkkelsamarbeidspartnere i Norden. Vi har en produktsjef som arbeider ved Elkjøps hovedkontor i Norge, og dekker alle de fire landene. De er dessuten en av de viktigste aktørene i detaljhandelen, så kjeden er viktig for oss. Elbit-messen gir oss mulighet til å gi produktopplæring til de butikkansatte, og dette er viktig siden porteføljen vår som har noen unike funksjoner det er viktig at selgerne kjenner til.

Powered by Labrador CMS