Electrocompaniet AW 800 M er en 800 watts monoblokkforsterker, hundre prosent designet og produsert på Tau utenfor Stavanger. Pris: 199.000,- Foto: Electrocompaniet

JUBILERER MED NY HIFI

– Electrocompaniet fyller 50 år, og markerer jubileet med en rekke nye produkter. Dette gir et godt momentum, og vi ser lyst på fremtiden.

Publisert Sist oppdatert

Det sier salgssjef Lasse Danielsen, som under Oslo HiFi Show den andre helgen i mars ikke er i tvil om hva som er selskapets stjerne på publikumsmessen.

– Electrocompaniet AW 800 M er en 800 watts monoblokkforsterker, hundre prosent designet og produsert på Tau utenfor Stavanger. Den koster 199.000 kroner, og er den første jubileumsmodellen vår, sier Danielsen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Under hifi-messen som arrangeres i Asker, stiller Electrocompaniet ut sammen med Soundgarden-kjeden, som selger merket i Norge.

Oslo HiFi Show 2023
Salgssjef Lasse Danielsen (t. v.) og teknisk sjef Volker Hunger i Electrocompaniet, som i år fyller 50 år. Foto: Stian Sønsteng

– Vi bruker jubileet til å lansere nye produkter, og det skaper engasjement både blant distributørene og kundene. Etter pandemien har vi hatt en enorm etterspørsel, og det har tatt helt av for eksempel i Kina, og i USA der vi har fått en ny distributør, som er veldig aktiv, sier Danielsen.

Tau siden 2004

Nå ser vi igjen en oppadgående kurve

Electrocompaniet ble startet i 1973 på Lørenskog utenfor Oslo. I 2004 ble fabrikken flyttet til Tau utenfor Stavanger, i forbindelse med at det lokale selskapet Brødrene Nordbø AS ble nye eiere. De er også hovedaksjonærer i WestControl, som holder til i samme bygg som Electrocompaniet på Tau, og produksjonen av Electrocompaniets produkter skjer i samarbeid med dem. Westcontrol produserer også avansert elektronikk for blant annet forsvarsindustri, oljeindustri og medisinsk industri, samt Zaptecs elbilladere.

– Vi kjører på, og har en solid og god eier som satser på selskapet. I tillegg til at vi kommer med flere produktlanseringer, vil vi i løpet av året markere 50 års-jubileet for våre kunder og distributører, sier Danielsen.

– Hvordan har Electrocompaniet opplevd pandemien?

– Den har vært vanskelig for oss, siden viktige markeder som Kina og USA ble hardt rammet. Krigen i Ukraina har også påvirket oss, siden vi har sluttet å levere til Russland, som også har vært et viktig marked. Fjoråret gikk ikke så bra, men nå ser vi igjen en oppadgående kurve, sier Danielsen.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2023, som ble distribuert uke 16. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS