Electrolux og Norsk Ombruk skal samarbeide om håndtering av hvitevarer. Fra venstre mot høyre: Jan Eide (NO), Rune Basmoen (Elux), Jean Skjelbred (NO), Jan V. K. Olsen (Elux), Tommy Skjelbred (NO), Atle Hansen (NO). Foto: Electrolux

ELECTROLUX MED NY OMBRUKSAVTALE

Electrolux inngår avtale med Norsk Ombruk, hvor sistnevnte skal omsette produkter som ikke kan håndteres i andre kanaler.

Publisert

Miljøet har lenge stått i fokus hos Electrolux konsernet. Det er derfor et spennende samarbeid vi nå går inn i sammen med Norsk Ombruk AS, som først og fremst vil innebære en miljømessig gevinst, skriver selskapet i en pressemelding.

Norsk Ombruk AS vil omsette produkter fra Electrolux som av forskjellige årsaker ikke kan omsettes gjennom andre kanaler. Selskapet håndterer rundt 180.000 kilo EE-avfall i måneden, hvorav rundt 3.200 kilo er hvitevarer. Av dette gjenvinner de rundt 25 prosent. Alle produktene har gjennomgått strenge kvalitetskrav, deretter gjennomgår produktene en omfattende rengjøring og en siste kvalitetskontroll.

Alle produktene de håndterer er TAG nummerert, som gjør det lett å spore produktene. Personer i produksjonslinjen er hovedsakelig fagarbeidere fra Polen, som har hvert sitt tekniske ansvarsområde innen de enkelte produktgruppene. Norsk Ombruk AS har i dag sju forhandlere i Norge som selger deres produkter.

Norsk Ombruk AS holder til på Stokke i Vestfold, ble etablert i 2014 og har i dag 21 ansatte. De har spesialisert seg på omsetning av brukte hvitevarer under regulerte former, og samarbeider i dag med blant andre Elkjøp, Lefdal, ERP, Revac, Oslo kommune, Ikea og Whiteaway. I dag er de også etablert i Danmark og de også vil etablere seg i Sverige i løpet av 2017.

Powered by Labrador CMS