Electrolux Sous-vide

Pressemelding fra Electrolux 11. september 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Electrolux lanserer markedets første kombidampovn med Sous-vide

Det handler om profesjonell matlaging hjemme på ditt eget kjøkken! Electrolux lanserer nå markedets første «alt i ett»- ovn, som foruten  de tradisjonelle varmluft- og dampfunksjonene, også vil komme med Sous-vide teknologi.

– Vakuum pakking er den perfekte måten å beholde matens fuktighet, næringsstoffer, konsistens og marinering, siden alt av krydder- og smaksstoffer er i nær kontakt med maten som er tillaget med lav temperatur. Resultatet er en overveldende smaksintensitet når retten varmes opp igjen med nøyaktig og lav temperatur. Vi er stolte av å presentere denne teknologiske nyvinningen for det norske markedet, sier markedssjef Lena Wånemark i Electrolux Norge.

Stadig flere kjøkkenkunder har etterspurt ovner som bevarer den naturlige smaken, fargen og konsistensen på maten. Damp er ett av de vesentligste stikkordene for å tilfredsstille disse ønskene. Electrolux har i flere år tilbudt sine kjøkkenkunder store og romslige 74 liters kombidampovner med både varmluft- og dampfunksjoner.

Proffesjonelle kokker benytter, foruten varmluft og damp, også Sous-vide for å skape sine aller beste smaksopplevelser. Nå vil denne tilberedingsteknologien bli tilgjengelig for folk flest.

«Alt i ett»- ovnen: Varmluft, damp og Sous-vide

For første gang tilbyr Electrolux nå en helprofesjonell ovn for hjemmebruk. Foruten varmluft- og dampfunksjoner kommer ovnen også med Sous-vide teknologi. Med denne tilberedingsmetoden kan maten tilberedes når det passer, for så å bli oppbevart i kjøleskapet eller fryseren. Den siste sluttilbereding gjøres så i Sous-vide kombidamperen rett før servering.

4 ulike dampfunksjoner

Kun damp– Ovnstemperatur 50 – 95OC. 100% damp. Velegnet metode for fisk, grønnsaker, ris, couscous – beholder maksimalt av smak, vitaminer, mineraler og konsistens på maten.

Myk damp – Ovnstemperatur  110 - 140OC. Damp tilføres ovnen 50% av tiden – 50% av tiden går ovnen på ekte varmluft (vifte og ringelement). Velegnet for oppvarming av mat, tilberedning av halvfabrikata/frossen mat, og for retter som inneholder mye fuktighet og som ikke skal tørke ut. Bevarer også næringsstoffene i maten.

Sprø damp – Ovnstemperatur 140 – 230OC. Damp tilføres ovnen 25% av tiden – 75% av tiden går ovnen på ekte varmluft (vifte og ringelement). Den fuktige luften i ovnen reduserer vekt-tapet, gir mindre tap av vitaminer og mineraler og gir saftigere resultat. Passer godt til gjærbakst som får en gyllen brun og sprø skorpe.

Sous-vide– 100% damp med svært nøyaktig temperatur, 50-95 OC.

– De velkjente mer tradisjonelle ovnsfunksjonene over-/undervarme, ekte varmluft, pizza, gratinering og grill finnes selvsagt også i denne ovnene. Vi har samlet alle fordeler i en ovn, sier Wånemark.

Electrolux kombidampovn med Sous-vide vil ha en veiledende utsalgspris på 22400 kroner. Vakuumskuffen har veiledende utsalgspris på 27000 kroner.

Powered by Labrador CMS