
Electrolux Sous-vide
Pressemelding fra Electrolux 11. september 2013:
Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.
Electrolux lanserer markedets første kombidampovn med Sous-vide
Det handler om profesjonell matlaging hjemme på ditt eget kjøkken! Electrolux lanserer nå markedets første «alt i ett»- ovn, som foruten de tradisjonelle varmluft- og dampfunksjonene, også vil komme med Sous-vide teknologi.
– Vakuum pakking er den perfekte måten å beholde matens fuktighet, næringsstoffer, konsistens og marinering, siden alt av krydder- og smaksstoffer er i nær kontakt med maten som er tillaget med lav temperatur. Resultatet er en overveldende smaksintensitet når retten varmes opp igjen med nøyaktig og lav temperatur. Vi er stolte av å presentere denne teknologiske nyvinningen for det norske markedet, sier markedssjef Lena Wånemark i Electrolux Norge.
Stadig flere kjøkkenkunder har etterspurt ovner som bevarer den naturlige smaken, fargen og konsistensen på maten. Damp er ett av de vesentligste stikkordene for å tilfredsstille disse ønskene. Electrolux har i flere år tilbudt sine kjøkkenkunder store og romslige 74 liters kombidampovner med både varmluft- og dampfunksjoner.
Proffesjonelle kokker benytter, foruten varmluft og damp, også Sous-vide for å skape sine aller beste smaksopplevelser. Nå vil denne tilberedingsteknologien bli tilgjengelig for folk flest.
«Alt i ett»- ovnen: Varmluft, damp og Sous-vide
For første gang tilbyr Electrolux nå en helprofesjonell ovn for hjemmebruk. Foruten varmluft- og dampfunksjoner kommer ovnen også med Sous-vide teknologi. Med denne tilberedingsmetoden kan maten tilberedes når det passer, for så å bli oppbevart i kjøleskapet eller fryseren. Den siste sluttilbereding gjøres så i Sous-vide kombidamperen rett før servering.
4 ulike dampfunksjoner
Kun damp– Ovnstemperatur 50 – 95
Myk damp – Ovnstemperatur 110 - 140
Sprø damp – Ovnstemperatur 140 – 230
Sous-vide– 100% damp med svært nøyaktig temperatur, 50-95
– De velkjente mer tradisjonelle ovnsfunksjonene over-/undervarme, ekte varmluft, pizza, gratinering og grill finnes selvsagt også i denne ovnene. Vi har samlet alle fordeler i en ovn, sier Wånemark.
Electrolux kombidampovn med Sous-vide vil ha en veiledende utsalgspris på 22400 kroner. Vakuumskuffen har veiledende utsalgspris på 27000 kroner.