Electrolux Dampbakeri

Pressemelding fra Electrolux 9. februar 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Skal lære hele Norge å bake med damp

Å bake med damp er som å skape et magisk øyeblikk. Baksten blir luftigere, den smaker bedre og får en sprøere og mer gyllen skorpe. Sammen med bakeentusiast og forfatter Olav Birkeland lanserer Electrolux nå landets første bakeoppskrifter med damp og gjennom sitt mobile «Dampbakeri» skal selskapet reise på Norges-turnè for å vise fordelene med damp i baking.

– Baking er en samlende og morsom aktivitet for sosialisering med venner, familie og den gode naboen. Vi ønsker å skape en emosjonell tilknytning til baking og til alle de gode smaksopplevelsene og fordelene man oppnår ved å bake med damp, sier Lena Wånemark, markedssjef i Electrolux.

Olav Birkeland er enig. Han er en av flere bake-entusiaster som skal være med på Electrolux’ bake-turnè. Selv er han aktiv bruker av damp i baking og matlaging generelt.

– Etter 30 år med baking som hobby har jeg lært en ting eller to – men jeg er samtidig glad for at jeg stadig lærer noe nytt. Selv den mest avanserte hobbybaker har lagt merke til at man ikke helt klarer å få til samme resultat hjemme som proffene klarer, og mye av det som utgjør forskjellen er nettopp dampovnen og dens funksjoner, sier Olav Birkeland, også kjent som mannen bak bloggen Hobbykokken.no.

14 digitale oppskrifter for dampbakst

Med konseptet «Dampbakeriet» skal Electrolux spre bakeglede sammen med sine samarbeidspartnere over hele landet.

–Vi gleder oss til å lære folk mer om baking og damp. Vi vil være godt synlige i alle kanaler, i butikkene og ute på landeveien. På våre nettsider vil vi legge ut nye spennende bakeoppskrifter med damp hver uke frem til mai. Vi håper oppskriftene vil inspirere flere til å bake med damp, sier Wånemark.

Selskapet er også stolt hovedsponsor av «Hele Norge Baker» som har premiere på TV3 tirsdag 16. februar. Gjennom programserien vil Electrolux dele smarte råd, tips og spennende bakeoppskrifter på sine nettsider. Hver tirsdag etter Hele Norge Baker vises på TV3, vil Hobbykokken også være tilgjengelig for «live chat» på selskapets Facebookside for alle som ønsker svar på sine spørsmål om baking.

En «Bakery Truck» det lukter hjemmebakt av!

Food trucks har blitt en stor trend de siste årene og finnes i mange varianter innen en rekke nisjer. I 2016 bør du se opp for «Electrolux Bakery Truck» – et mobilt dampbakeri som vil dukke opp på en rekke «pop up» bakearrangementer rundt omkring i Norge.

Med seg har Electrolux flinke mennesker som elsker å bake – blant annet matblogger Fru Timian, markedsføreren som flyttet fra Oslo til Rakkestad og som ikke ønsket å bruke livet på pendling. Nå har hun skrevet åtte bøker og flere hundre matspalter til inspirasjon for tusenvis av Nordmenn. Sammen med Hobbykokken skal hun reise land og strand og bake med damp for folket.

– Det er få ting som kan måle seg med duften av nystekte brød eller boller, og en dampovn vil forsterke bakverkets aroma, avslutter Wånemark, som tror mange vil få seg en overraskelse når de ser hvilken forskjell damp kan utgjøre og hvilke gevinster tilberedningsmetoden bærer med seg.

Powered by Labrador CMS