DAR KJEM DAMPEN

– Å bake med damp er som å skape et magisk øyeblikk. Baksten blir luftigere, den smaker bedre og får en sprøere og mer gyllen skorpe.

Publisert Sist oppdatert

Det sier markedssjef Lena Wånemark i Electrolux. Med konseptet «Dampbakeriet» vil selskapet spre bakeglede når de i 2016 turnerer rundt til forhandlere over hele landet.

– Vi har arbeidet aktivt med å ta eierskap til damp i mange år. Nå har vi kommet med ovner i flere priskategorier, slik at alle kan velge damp uavhengig av lommebok, sier Wånemark til fagbladet Elektronikkbransjen.

Hun mener Electrolux er kommet svært langt når det gjelder å få ut informasjon om hvordan man tilbereder for eksempel kjøtt, fisk og grønnsaker med damp.

Vi vil være godt synlige med våre bakeaktiviteter i butikk, både hos kjøkken-, elektronikkforhandlere og i andre kanaler

– Nå er tiden kommet til at vi forteller folk hva damp vil ha å si for baksten, og vi ønsker å gi en aha-opplevelse sier markedssjefen.

Electrolux har delt inn dampovnene sine i fire kategorier: PlusSteam, CrispSteam, CombiSteam Deluxe og CombiSteam Pro.

– PlusSteam tilfører damp når du vil ha en sprø skorpe til baksten. Med CrispSteam tilfører man 25 prosent damp, med CombiSteam Deluxe 25, 50 eller 100 prosent damp, mens man med CombiSteam Pro i tillegg har SousVide-funksjon, sier Wånemark.

Dampturné

Tittelen i denne artikkelen er hentet fra et dikt skrevet av den bergenske døvepresten Ragnvald Hammer (1913-1987). I 1963 ble visesangeren Ivar Medaas (1938-2005) landskjent da han satte tone til diktet. ”Dar kjem dampen” er en hyllest til dampskipet DS Oster, som gikk i rutetrafikk mellom Bergen og strilelandet fra 1906 til 1964. I 2016 skal Electrolux turnere Norge rundt med sine dampprodukter, trolig uten bruk av dampskipet.

– Vi vil være godt synlige med våre bakeaktiviteter i butikk, både hos kjøkken-, elektronikkforhandlere og i andre kanaler, sier Wånemark.

Electrolux er også hovedsponsor for TV3-programmet ”Hele Norge baker”, og deltok den 16. februar på et lanseringsarrangement på Oslo S. Her stilte de med sin ”Bakery Truck” – en liten lastebil fylt med demonstrasjonsprodukter, bokstavelig talt et mobilt dampbakeri.

Sammen med bakeentusiast og forfatter Olav Birkeland lanserer Electrolux Norges første bakeoppskrifter for dampovner. Birkeland, som blogger på Hobbykokken.no, er en bakeentusiastene som skal være med på Electrolux’ turné.

Dampoppskrifter

– Etter 30 år med baking som hobby har jeg lært en ting eller to – men jeg er samtidig glad for at jeg stadig lærer noe nytt. Selv den mest avanserte hobbybaker har lagt merke til at man ikke helt klarer å få til samme resultat hjemme som proffene klarer, og mye av det som utgjør forskjellen er nettopp dampovnen og dens funksjoner, sier Birkeland i en pressemelding fra Electrolux.

– Baking er en samlende og morsom aktivitet for sosialisering med venner, familie og den gode naboen. Vi ønsker å skape en emosjonell tilknytning til baking; til alle de gode smaksopplevelsene og fordelene man oppnår ved å bake med damp, sier Wånemark.

Frem til mai vil Electrolux på sin kampanjeside hver uke frem til mai legge ut råd, tips og filmer om baking med Pascal Dupuy og Linda Roaldstad fra programmet Hele Norge baker, signaturoppskrifter for ukens mesterbaker fra TV-programmet, dampbakst-oppskrifter med bakverk tilberedt i selskapets dampovner, og en oppdatert oversikt over alle dampbakeri-arrangement som gjennomføres i butikk i 2016. Hver tirsdag etter sending på TV3, vil Birkeland være tilgjengelig på Electrolux’ Facebookside for å gi svar på spørsmål om baking.

Dampbakeri på hjul

Programmet Hele Norge baker hadde premiere på TV3 den 16. februar. Samme dag var Electrolux med på et lanseringsarrangement på Oslo S.

På turneen vil Electrolux være tilstede i butikk med og uten sitt mobile dampbakeri. Med seg på har de i tillegg til Birkeland bloggeren Marit Røttingsnes Westlie. Hun er også kjent som Fru Timian, ble nominert til årets Matblogger under bloggkåringen Vixen Blog Awards, og har skrevet åtte bøker og flere hundre matspalter.

Wånemark håper duften av nystekte brød eller boller vil skape god stemning ute i butikkene.

– En dampovn forsterker bakverkets aroma, og mange vil få seg en overraskelse når de ser hvilken forskjell damp kan utgjøre og hvilke gevinster tilberedningsmetoden bærer med seg, sier Wånemark.

Powered by Labrador CMS