Produktnummeret (PNC) og serienummer (SN) er oppført på etiketten som er plassert bak syklonenheten på Pure F9. Illustrasjon: Electrolux
Produktnummeret (PNC) og serienummer (SN) er oppført på etiketten som er plassert bak syklonenheten på Pure F9. Illustrasjon: Electrolux

ELECTROLUX TILBAKEKALLER PURE F9 STAVSUGERE

På grunn av et mulig sikkerhetsproblem tilbakekaller Electrolux enkelte produktpartier av sin trådløse stavsuger Pure F9.

Publisert Sist oppdatert

Dette kommer frem i en pressemelding sendt ut den 17. desember 2021. Tilbakekallelsen gjelder også enkelte AEG FX9-modeller, men oversikten over hvilke produktpartier dette gjelder i Norden, tyder på at det her er snakk om Electrolux Pure F9.

I pressemeldingen ber Electrolux eierne av de berørte stavsugerne å slutte å bruke dem umiddelbart, holde produktet adskilt fra ladestasjonen og ta ut støpselet til ladestasjonen fra stikkontakten.

Electrolux ber eierne registrere produktet på https://www.electrolux.no/support/safety-notice/pure-f9/.

Problemet er en komponent, som under visse omstendigheter ved bruk kan forårsake overoppheting og føre til at batteriet i stavsugeren tar fyr. Dette gjelder disse serienumrene.

Modellen, produktnummeret (PNC) og serienummer (SN) er oppført på etiketten som er plassert bak syklonenheten til støvsugeren.

Den mulige overopphetingen kan kun inntreffe under bruk, ikke ved lading eller standby

– Den mulige overopphetingen kan kun inntreffe under bruk, ikke ved lading eller standby. Produkter med andre serienumre innenfor AEG FX9/Electrolux Pure F9-serien påvirkes ikke. Andre AEG- eller Electrolux-produkter, inkludert andre støvsugermodeller, påvirkes heller ikke, heter det i pressemeldingen.

Eiere som ikke allerede er kontaktet bes om å ta kontakt med Electrolux Norges kundeservice for å få hjelp til å returnere produktet, samt motta informasjon om tilgjengelige løsningsalternativer.

– Det er ikke rapportert om personskade eller skade på bolig som følge av dette, og det er kun rapportert om ett tilfelle hvor dette har skjedd i Norden. Sikkerheten til kundene våre er alltid første prioritet, og vi ser alvorlig på at denne saken. Derfor har vi besluttet å umiddelbart tilbakekalle alle berørte produkter i denne serien, sier Alexander Pierrou, General Manager for Electrolux Nordics, i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS