Jessica Esso (t. v.) og Cecilie Øverland ved Fujufilm Nordic med Instax mini 11. Foto: Stian Sønsteng

INSTANT LANSERING HOS ELITE FOTO

– Instax mini 11 er en veldig viktig lansering for oss. Kameraet etterfølger vår storselger mini 9, sier Jessica Esso ved Fujifilm Nordic.

Publisert

Vi møter henne i Elite Foto-butikken ved Storo storsenter i Oslo den 5. mars, der Fujifilm lanserer sitt nye instant-kamera.

– Instax mini 9 er verdens mest solgte instant-kamera, og grunnen til at vi har oppet over et tall i produktnavnet er at vårt første instant-kamera, som kom i 1998, het Instax mini 10, sier Esso.

Instax mini 11 har blitt litt mindre, kommer i nye farger, og har fått automatisk eksponering. Prisen er 900 kroner.

– Blitsen tilpasser automatisk etter lyset, og bildekvaliteten er mye bedre. Papiret er det samme som tidligere, sier Esso til fagbladet Elektronikkbransjen.

Ved inngangen til Elite Foto Storo er en hel vegg viet Instax mini 11. Foto: Stian Sønsteng.

– Hvem er den største kundegruppen?

– Unge jenter, fra 15 til 25 år. Men, dette er et kamera som passer alle. Det morsomme er selvsagt at man umiddelbart får et bilde i hånden, sier Esso.

I bryllup

Carina Groa Norland (t. v.) og Kristine Lindstrøm fra kjedekontoret til Elite Foto deltok på lanseringen av Instax mini 11. Foto: Stian Sønsteng.

– Hvor mange bilder tar en Instax-bruker i snitt?

– Salget av Instax-kameraer øker hvert år, men salget av papir øker langt mer, og vi ser at mange Instax-kameraer brukes år etter år. Folk kommer tilbake til butikken og kjøper film til Instax mini 9,8 og til og med til den 10 år gamle modellen mini 7. Ved å se på tallene for antall solgte kamera og film kan vi se at det i Norge i gjennomsnitt tas 37 Instax-bilder per kamera per år, sier Esso.

– Hva er den vanligste bruken?

– Mange bruker kameraet ofte. Det vanligste er å ta det med seg på fest eller reise. I bryllup er det veldig populært, for eksempel til å ta bilder man limer inn i gjesteboken, sier Esso.

I Norge tas det i gjennomsnitt 37 Instax-bilder per kamera per år

Hun sier salget i Norge er stadig økende, og forklarer det med at produktet er blitt mer synlig i handelen.

Alice Lippart (f. v.), Leah Håland Solomons og Aleksandar Aksic ved Elite Foto Storo synes det er stas med en kameralansering i butikken. Foto: Stian Sønsteng.

Passer i sortimentet

Et eksempel på dette, er Instax-veggen ved inngangen til Elite Foto-butikken i Storo storsenter.

– Vi har invitert 25 influensere hit til lanseringen. De får en presentasjon av produktet, og får selv teste det, sier Esso.

Fra kjedekontoret til Elite Foto deltar produktansvarlig Carina Groa Norland og markedskoordinator Kristine Lindstrøm.

– Det er veldig gøy at vi kan samarbeide med Fujifilm om lanseringen, og Instax passer godt inn i sortimentet vårt. Vi er med tiden blitt en bildebutikk med fokus på å inspirere folk til å gjøre noe med bildene sine. Instax gjør fysiske bilder gøy, og vi liker veldig godt Instax mini 11-budskapet: ikke bare del bilder, men gi, sier Lindstrøm.

Alice Lippart er assisterende butikksjef ved Elite Foto Storo.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2020, som ble distribuert 14. april. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– Det er kjempegøy med et slik arrangement i butikken, og at Fujifilm har lyst til å samarbeide med oss om dette, sier Lippart.

Powered by Labrador CMS