EXPERT TILBAKEVISER KRITIKKEN

Kjeden har fått kritikk etter at det ble kjent at de vil avvikle den kollektive tariffavtalen med sine ansatte. Expert selv sier de ansatte ikke vil få dårligere vilkår.

Publisert Sist oppdatert

Expert har meldt seg ut av arbeidsgiverforeningen Virke, og samtidig ønsket å avvikle den sentrale tariffavtalen mellom Expert Norge As og Handel og Kontor i Norge.

Til sammen 446 ansatte i Expert blir berørt av endringen, og det har ført til krass kritikk i mediene fra blant andre LO. Det mener administrerende direktør Anders Nilsen er feil.

– Expert har vært den eneste aktøren i elektronikkbransjen med sentral tariffavtale. Ikke engang vår største konkurrent har dette. Nå følger vi etter, slik at vi kan tilby lønns- og arbeidsbetingelser i samsvar med konkurrentenes praksis, sier kjedelederen i en kronikk i Fredrikstads blad.

Expert har vært den eneste aktøren i elektronikkbransjen med sentral tariffavtale

Kommunikasjonsdirektør i Elkjøp, Åshild Indresøvde, sier heller ikke de har en kollektiv tariffavtale.

– Elkjøp Norge eier 36 varehus. Tre av dem har ønsket å inngå en tariffavtale, sier Åshild Indresøvde, kommunikasjonsdirektør i Elkjøp, sier Indresøvde til NRK.

Expert-sjefen sier at også de garanterer at de butikkene som har valgt å beholde tariffavtaler, kan gjøre dette.

– Samtidig har vi behov for større fleksibilitet til å belønne prestasjoner og innsats. De som velger dette denne modellen fratas ingen ytelser eller rettigheter. Vi garanterer at alle får en grunnlønn som ligger høyere enn tariffestet minstelønn. Handel og kontor påstår at våre ansatte taper en million på bortfall av AFP. Helt feil. Dagens AFP-ordning erstattes med en ny ordning, og akkurat de samme rettighetene som tidligere, for alle ansatte i Expert Norge AS, sier Nilsen i sin kronikk.

Powered by Labrador CMS