VIL VÆRE STØRST PÅ FOTO I BYEN

– De fleste som kommer hit på jakt etter et avansert kamera ønsker en speilrefleks, men mange kommer hjem med et kompakt systemkamera.

Publisert Sist oppdatert

Det sier butikkselger Torstein Libeck ved Elkjøp stormarked på Stormyra i Bodø. Fortsatt står kompakt for hoveddelen av kamerasalget ved stormarkedet, etterfulgt av speilrefleks og kompakte systemkamera, men Libeck mener det bare en stund før kompakt system går forbi speilrefleks.

– Vi ser at kundene ønsker stadig dyrere fotoutstyr. For eksempel kjøper mange konfirmanter i disse dager kamera for pengene de har fått. Mange unge er svært fotointeresserte, sier Arne Arnesen.

Han har nylig overtatt som leder ved dataavdelingen, som også omfatter foto, etter å ha flyttet hjem igjen til Bodø etter en periode ved Elkjøp Megastore Lade.

Folk kommer hit når de tenker på optikk og tilbehør

Optikk og tilbehør

– Arne er kommet inn i butikken med mye giv, pågangsmot og stor arbeidskapasitet. Han har fått en god driv i de ansatte, og det ser man godt på resultatene, sier varehussjef Michael Hanssen.

Han mener Elkjøp er størst i Bodø på fotoutstyr, og tror dette har med mulighetene butikken har til å skaffe produkter.

– Det er kjekt med et så stort selskap som Elkjøp i ryggen, hvis kundene har spesielle ønsker, sier Hanssen.

Libeck sier de satser på å ha alle de mest populære varene utstilt.

– Vi har en ganske stor utstilling, også når det gjelder optikk. Vi forsøker å ha de riktige modellene inne til enhver tid, da kundene helst vil ha dem med én gang. Vi har over lang tid opparbeidet oss en solid posisjon i byen, slik at folk kommer hit når de tenker på optikk og tilbehør. Er det noe vi ikke har, bestiller vi det, sier Libeck.

Hanssen sier han har fått tilbakemeldinger fra kundene om at fotoavdelingen deres er en av de bedre de har sett.

Samarbeid med fotoklubben

– Vi har også hengt opp bilder, slik at kundene kan se hvilke bilder de kan ta med ulike brennvidder, blenderåpninger samt med og uten blits. Bildene har vi selv tatt her i Bodø, sier Arnesen.

Hanssen mener det er viktig at de butikkansatte sitter inne med solid fotokunnskap.

– Det gjør at kundene føler seg trygge når de handler her, sier varehussjefen.

Elkjøp i Bodø har en egen automat der kundene kan bestille bilder, som de kan få sendt hjem eller hente i butikken i løpet av en uke eller to.

– Selvsagt kan de bestille bildene hjemmefra, men mange setter pris på å gjøre det her slik at de kan få hjelp av oss, sier Arnesen.

Elkjøp stormarked Bodø har samarbeidet med fotoklubben i byen, og blant annet kjørt noen kurs for dem i butikken.

– Det er et aktivt fotomiljø i området, og vi gjør vårt beste for å samarbeide med dem slik at de kommer til oss når de skal kjøpe fotoutstyr, sier Libeck.

Powered by Labrador CMS