Elkjøp Nordics hovedkontor i Nydalen. Foto:  Elkjøp/Rune Dyrhaug
Elkjøp Nordics hovedkontor i Nydalen. Foto: Elkjøp/Rune Dyrhaug

ELKJØP-BOIKOTT ER RETTSTRIDIG

De streikende transportarbeiderne ved Elkjøps distribusjonslager i Lørenskogs aksjoner må stanses, ifølge en kjennelse fra Oslo bygfogdembete.

Publisert

Det skriver E24.no.

Ifølge kjennelsen som falt onsdag, utfører de streikende en boikott som hindrer 100 prosent av kjøreoppdragene til og fra lageret, selv om de som står for boikotten kun utfører 20–30 prosent av det totale antallet kjøreoppdrag.

Retten holder Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) og forbundssekretær Bjørn Anders Jonassen ansvarlig for boikotten.

– Det er ikke overraskende, arbeidsgiver forsøker seg hele tiden, men streiken vår er ikke ulovlig. Dette viser bare hvor desperate de er. Men vi kommer ikke til å gi oss, og opprettholder streiken til de skriver under på den avtalen som vi ønsker.  Vi har spurt om vi kan få se bak i bilen til noen av dem som passerte, fordi vi mistenker streikebryteri. Vi vurderer nå hvordan vi skal trappe opp streiken, og forholder oss til regelverket, sier Jonassen til E24.no.

I kjennelsen står det at retten legger til grunn at det som sannsynligvis er medlemmer av Norsk Transportarbeiderforbund, uten forhåndsvarsel, hindrer adkomst til og fra Elkjøps eiendom ved å stille opp sine privatbiler i kjøreveien.

Kommunikasjonssjef Line Lauvsnes Oddekalv i Elkjøp Nordic sier at det viktigste for Elkjøp er at de fikk en avklaring av situasjonen.

– Vi er glad for å få medhold og mener kjennelsen er en fin presisering for begge parter å ta med seg på veien videre. Vi ønsker at partene følger spillereglene og opptrer så ryddig som mulig – når vi først har havnet i denne konflikten, sier kommunikasjonssjef Line Lauvnes Oddekalv i Elkjøp Nordic til avisen.

Striden i forhandlingene gjelder om ansatte hører inn under en tariffavtalen som dreier seg om grossistoverenskomsten mellom Hovedorganisasjonen Virke og NTF, eller en såkalt transportavtale, som Elkjøp mener er det rette.

Powered by Labrador CMS