ELKJØP-TOPP FRA REMA

Jaan Ivar Semlitsch starter som konsernsjef i Elkjøp Nordic 3. januar. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør i Rema Industrier.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding fra Reitangruppen heter det at Semlitsch (40) på få år har bygd opp Rema Industrier til å bli et av Norges største industriselskap. Han tar over etter Ronny Blomseth, som er gått til Øivind Tidemandsens Dolphin Management AS, som blant annet eier 50 prosent av Expert.

I Elkjøp Nordic vil Semlitsch få ansvaret for en omsetning på 24 milliarder kroner, virksomhet i syv land og 7.400 ansatte.

– Jeg vil takke Rema 1000 for den tilliten, de mulighetene og utfordringene som er gitt meg. Å ha fått vært med på å bygge Rema Industrier, og være en del av en kultur som er så sterk, har for meg vært skikkelig verdifullt. Elkjøp blir nå en ny, spennende og morsom utfordring for meg, sier Semlitsch i pressemeldingen fra Reitangruppen.

Jaan Ivar har vist at er man løsningsorientert, positiv og offensiv, så kan det meste skje

Synd for Rema

Administrerende direktør i Rema 1000, Ole Robert Reitan, ønsker ham lykke til.

– Vi synes det er veldig synd at Jaan Ivar slutter hos oss, men er samtidig kjempestolte av alt han har bygget opp i Rema Industrier og at han får denne muligheten hos Elkjøp Nordic. Rema Industrier nærmer seg fire milliarder i omsetning, og Jaan Ivar har vist at er man løsningsorientert, positiv og offensiv, så kan det meste skje, sier Reitan i pressemeldingen.

Elkjøp Nordic har operasjoner Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Tsjekkia og Slovakia. Elkjøp Nordic er blant Norges 20 største selskaper målt etter omsetning. Semlitsch slutter i Rema 1000 til jul, og starter i sin nye rolle 3. januar 2013.

Rema Industrier, som er eid av Rema 1000 AS som igjen er en del av Reitangruppen, hadde driftsinntekter i 2011 på 2,9 milliarder kroner og omfatter selskapene Rema Trading og Rema Nonfood (100 prosent), Norsk Kylling (100 prosent), MaxMat (75 prosent), Grans Bryggeri (50 prosent), Staur Foods (50 prosent), Spekeloftet (50 prosent), Hugaas Industrier (50 prosent), Kjelsberg Kaffe (50 prosent) Bama Gruppen (20 prosent) og Gram Slot (47 prosent).

Powered by Labrador CMS