Fredrik Tønnessen er fra 16. mars 2023 ny konsernsjef i Elkjøp Nordic. Foto: Elkjøp
Fredrik Tønnessen er fra 16. mars 2023 ny konsernsjef i Elkjøp Nordic. Foto: Elkjøp

FREDRIK TØNNESEN NY KONSERNSJEF I ELKJØP

Fredrik Tønnessen er fra i dag ny konsernsjef i Elkjøp Nordic. – Jeg gleder meg til å komme på offensiven, vokse og gjøre virksomheten mer lønnsom.

Publisert Sist oppdatert
Fredrik Tønnesen tar over rattet i Elkjøp Nordic. Foto: Elkjøp
Fredrik Tønnesen tar over rattet i Elkjøp Nordic. Foto: Elkjøp

Det sier Tønnesen i en pressemelding, publisert 16. mars. Han tar over toppjobben etter Erik G. Sønsterud, som i juni 2019 tok over stillingen etter Jaan Ivar Semlitsch, som i dag er konsernsjef i Komplett.

– Tønnesen har jobbet i konsernet siden 2006, og har levert stødig gjennom mange år. Han har erfaring fra salg, som leder for Elkjøp Norge med fire år med vekst i salg og lønnsomhet, og nylig som viseadministrerende direktør, hvor han på kort tid har levert store kostnadsforbedringer og styrket kundeopplevelsen, heter det i pressemeldingen fra Elkjøp.

Fredrik Tønnesen var administrerende direktør for Elkjøp Norge frem til oktober 2019, da han ble driftssjef i Elkjøp Nordic. Da hadde han tidligere gjort kometkarriere i selskapet, som varehussjef, salgsdirektør og kjedesjef. I mai 2022 gikk han en periode midlertidig tilbake som norgessjef, da hans etterfølger Trygve Hillesland gikk av.

Skal vise konkurrentene

Konsernsjef Alex Baldock i Currys. Foto: Currys
Konsernsjef Alex Baldock i Currys. Foto: Currys

– Det er et stort privilegium å ta over for Erik og lede Elkjøp gjennom denne spennende og utfordrende tiden. Jeg er utrolig imponert over våre kollegers innsats gjennom de siste utfordrende årene. Jeg ser frem til å jobbe med Alex og med kollegene mine her i Norden og i konsernet. Sammen skal vi vise konkurrentene hva vi kan få til, sier Fredrik Tønnesen i pressemeldingen.

Alex heter Baldock til etternavn, og er konsernsjef i Elkjøps britiske eierselskap Currys. Han sier dette om lederskriftet:

– Nå som virksomheten står overfor nye muligheter og utfordringer i et marked som er i rask endring, har vi blitt enige om at dette er det rette tidspunktet for å få på plass en ny leder. Fredrik har bevist at han har egenskapene som trengs for å ta Elkjøp videre. Han er en eksepsjonell leder med en enestående merittliste, en sjelden lidenskap, dyktighet og energi. Jeg er glad for å utnevne ham, og ser frem til å jobbe sammen med ham. Ikke bare for å overvinne utfordringene, men også for å utnytte de mange mulighetene vi ser, sier Alex Baldock i pressemeldingen.

Her vises det til at Erik Sønsterud har ledet selskapet gjennom en spesiell periode, med store privatøkonomiske og politiske endringer.

Ett av flere grep

– Virksomheten i Norden står fortsatt i en krevende situasjon. Konsernet står overfor et vanskelig marked, høy inflasjon og nødeløst press fra konkurrentene. Lederskiftet er et av flere grep konsernet tar for igjen å løfte den nordiske virksomheten til tidligere sunne nivå for lønnsomhet og kontantstrøm, skriver Elkjøp i pressemeldingen.

Selskapet viser til at følgende grep er tatt så langt i år:

  • Oppnådd styrkede marginer gjennom tett forbedringsarbeid med leverandører, økt tjenestevolum og økte inntekter knyttet til levering.
  • Redusert antall ansatte på hovedkontor og i stab med 10-15 prosent.
  • Redusert utgiftene til markedsføring intensiteten i kampanjene.
  • Fjernet kostnader knyttet til eksterne entreprenører og konsulenter.

Erik Sønsterud på sin side uttaler dette i meldingen:

Erik G. Sønsterud har vært konsertsjef i Elkjøp Nordic siden juni 2019. Foto: Stian Sønsteng.
Erik G. Sønsterud har vært konsertsjef i Elkjøp Nordic siden juni 2019. Foto: Stian Sønsteng.

– Jeg har hatt det veldig fint i Elkjøp, men nå har tiden kommet for å gi stafettpinnen videre til Fredrik. Jeg er stolt av å ha bidratt til å bygge grunnlaget til Elkjøps langvarige suksess, og jeg ønsker Fredrik og alle de fantastiske kollegene mine lykke til.

Nådeløs konkurranse

– Jeg vil takke Erik Sønsterud for hans dedikerte lederskap i en krevende tid, samt for hans sentrale rolle i å legge et grunnlag som vi nå kan bygge videre på. Jeg ønsker Erik lykke til videre, sier Baldock i Currys.

I pressemeldingen heter det at den fortsatte styrkingen av virksomheten i Storbritannia og Irland har veid opp for svakere resultater i de nordiske landene, noe som igjen betyr at konsernet fortsatt forventer å levere justert resultat før skatt for 2022/23 i tråd med konsensus på 104 millioner pund, som er i nedre del av det tidligere guidede området på mellom 100 millioner og 125 millioner pund.

– Konkurransen i Norden kan være nådeløs, men vi er ikke fremmed for tøffe markeder og aggressive konkurrenter som ønsker å ta fra oss vår posisjon som førstevalget for alt som har med teknologi å gjøre. Nå må vi strekke oss enda lenger for å yte slik vi ønsker, sier konsernsjef Alex Baldock i Currys.

Han avslutter pressemeldingen på denne måten:

– Når Fredrik begynner på dette nye kapittelet for Elkjøp, gjør han det vel vitende om at han har hele konsernet i ryggen. Jeg vil også takke våre fantastiske kolleger i alle land som fortsetter å jobbe så hardt for å hjelpe millioner av kunder med å få den fantastiske teknologien de trenger. Vi vet alle at det er tøft der ute for mange husholdninger, men kollegene våre fortsetter å hjelpe kundene med å velge, ha råd til og nyte fantastisk teknologi fullt ut.

Powered by Labrador CMS