Erik G. Sønsterud er ny konsernsjef i Elkjøp Nordic. De seneste to årene har han vært finansdirektør i selskapet. Foto: Elkjøp Nordic
Erik G. Sønsterud er ny konsernsjef i Elkjøp Nordic. De seneste to årene har han vært finansdirektør i selskapet. Foto: Elkjøp Nordic

SØNSTERUD NY TOPPSJEF I ELKJØP

Etter seks år som konsernsjef i Elkjøp Nordic blir Jaan Ivar Semlitsch toppsjef i Orkla ASA. Finansdirektør Erik G. Sønsterud tar over sjefsstolen.

Publisert

– Jeg ser virkelig frem til å lede Elkjøp Nordics virksomhet videre. Det er en spennende tid for handel i Norden og Elkjøp har sterk vekst og svært gode resultater, sier Sønsterud i en pressemelding som gikk ut den 5. juni.

Sjefsskiftet i Elkjøp vil skje innen utgangen av juni.

Sønsterud har de siste to årene vært finansdirektør (CFO) i Elkjøp-konsernet, og var før dette finansdirektør i Møller Mobility Group og partner i PwC.

– Elkjøp Nordic er markedsleder innen varehandel av elektronikk i Norden og vi har doblet omsetningen i Norden de siste ti årene. Vi har i løpet av disse årene hatt en god utvikling, stadig vekst og en økende kundetilfredshet. Ambisjonene for å vokse videre og øke kundetilfredsheten de neste årene er skyhøye, og jeg ser frem til å lede selskapet videre på det gode fundamentet vi har, uttaler Sønsterud i pressemeldingen fra Elkjøp.

Elkjøp har sterk vekst og svært gode resultater

En drøm

I en pressemelding fra Orkla uttaler selskapets styreleder, Stein Erik Hagen, at et samlet styre mener Semlitsch er rett person til å lede Orkla i tiden som kommer.

– Å kunne lede Orkla inn i fremtiden er på mange måter en drøm som går i oppfyllelse, sier Semlitsch i meldingen.

I tillegg til å være konsernsjef i Elkjøp Nordic, har han det seneste året vært toppleder for morselskapet Dixons Carphones internasjonale virksomhet. Han har også bakgrunn fra Rema Industrier, Plantasjen, Statoil Retail Europe og Expert Danmark, og er styremedlem i DnB og Brav Norway (tidligere Swix Sport).

Ifølge pressemeldingen fra Elkjøp ønsker han Elkjøp og Sønsterud alt godt.

– Jeg har hatt seks fantastiske år i Elkjøp. Selskapet er i rivende utvikling, i en bransje som er svært spennende. Det har vært inspirerende å lede et så sterkt selskap, med så mange dyktige mennesker både i butikk og på hovedkontorene. Selv om det er vemodig å forlate Elkjøp, ser jeg nå frem til å ta over som konsernsjef for Orkla ASA, sier Semlitsch.

Jaan Ivar Semlitsch går fra stillingen som konsernsjef i Elkjøp Nordic til Orkla ASA. Foto: Stian Sønsteng.
Jaan Ivar Semlitsch går fra stillingen som konsernsjef i Elkjøp Nordic til Orkla ASA. Foto: Stian Sønsteng.
Powered by Labrador CMS