Eier og daglig leder i Tenderflame, Ola Bergner, og partneren skal selge fyr og flammer til det norske folket via Elkjøp fra høsten av. Foto: Marte Ottemo

FLAMMER I STUEN MED TENDERFLAME

Med norskutviklet teknologi leverer Tenderflame peis for folk som ikke har muligheten for vanlig ildsted.

Publisert

– Tenderflame er et konsept for folk som ikke kan ha vanlig peis. Det er 600.000 leiligheter i Norge som ikke har pipe, sier Ola Bergner, eier og daglig leder i Tenderflame.

Han forteller at konseptet brenner 100 prosent trygt med en væske som ikke er brannfarlig.

– Det soter veldig lite, lukter ikke, er ikke giftig og brenner veldig rent. Det er et patentert system, hvor du kan til og med kan slukke flammen med sitt eget drivstoff. Det gjør at sikkerheten og tryggheten er veldig stor, sier Bergner.

– Hvordan passer konseptet inn i en kjede som Elkjøp, her er det ikke noe som går på strøm?

– Det er et spennende konsept fordi det er en annen målgruppe enn de som tradisjonelt kjøper peis. For butikkene er det en ny kategori, og interessant ikke minst fordi kundene kommer tilbake til butikken for å kjøpe mer brennstopp, likt kaffekapsler og tilbehør til Sodastream, sier han.

Tenderflame lanseres til høsten i noen utvalgte Elkjøp-butikker.

– Tenderflame krever plass i butikken og et dedikert personale, det er tross alt et flammebilde vi snakker om, sier Bergner.

Det er første gang selskapet er inne i Elkjøp, og Tenderflame-sjefen sier dette er et nytt, norsk konsept, hvor peisene også produseres i Norge.

– Teknologien bak er utviklet av norske Steelwick som holder til i Oslo, og produseres hos to norske produsenter. Vi har holdt på i fire år, og vært på markedet i to år. Vi har distributører og importører i Tyskland, Frankrike, Nederland, Belgia og Danmark, med avtaler hos blant annet to store hotellkjeder. Hospitality-delen er interessant fordi produktet ikke krever noen spesiell opplæring, lagring eller oppbevaring, sier han.

Det er ikke bare peiser som ligger i Tenderflames sortiment, de har også mindre bord- og utendørsmodeller.

– Vi har et stort sortiment med 10-11 peismodeller og 20-25 bord- og utendørsmodeller. Den enkleste bordmodellen koster 149 kroner, mens den dyreste ligger på 600 kroner. Peisene koster fra 10.000 til 15.000 kroner, sier Bergner.

Peisene kan også bygges inn, noe som krever noe ventilasjon.

Det soter veldig lite, lukter ikke, er ikke giftig og brenner veldig rent

– Men alle peisene er konstruert slik at det ikke blir mer enn 40 grader på bakveggen, noe som gjør at du kan henge den rett på en papirtapet, sier han.

Og installasjonen går raskt, om man plutselig får behov for peishygge.

– De store peisene kommer ferdig montert, så om du finner ut at du vil ha levende ild til festen i morgen, så veier den bare 28 kilo. Den bare bærer den opp i leiligheten og fyrer opp på to minutter, sier Bergner.

Powered by Labrador CMS