HILLESLAND GÅR AV SOM ELKJØP-SJEF

Trygve Hillesland går med umiddelbar virkning av som kjedesjef i Elkjøp Norge. Foto: Stian Sønsteng

Trygve Hillesland går med umiddelbar virkning av som kjedesjef i Elkjøp Norge. Tidligere Norgessjef, Fredrik Tønnesen, går midlertidig inn i rollen.

Publisert
Konsernsjef i Elkjøp Nordic, Erik Gunset Sønsterud, er fornøyd med at man har kommet frem til en god løsning både for Hillesland selv og for selskapet. Foto: Stian Sønsteng

Dette offentliggjøres i en pressemelding fra Ekjøp Norge mandag 16. mai.

Konsernsjef i Elkjøp Nordic, Erik Gunset Sønsterud, er fornøyd med at man har kommet frem til en god løsning både for Hillesland selv og for selskapet.

– Varehandelen er inne i en utfordrende tid preget av sterk inflasjon, stigende renter og usikker forsyningssituasjon. Derfor er jeg nå glad for at vi har kommet til en rask enighet om veien videre. Vi har hatt en fin dialog om dette, og når Trygve nå går til en rolle der han vil lede et av våre viktige strategiske prosjekter, så er det en løsning jeg er overbevist om at er riktig, både for ham selv og for Elkjøp, sier Sønsterud i pressemeldingen.

Her heter det at Trygve Hillesland etter en tids dialog har besluttet å fratre stillingen som kjedesjef, en stilling han høsten 2021 tok over etter Fredrik Tønnesen, som da ble driftssjef, eller Chief Operating Officer (COO), i Elkjøp Nordic.

Fortsetter i konsernet

Tidligere Norgessjef, Fredrik Tønnesen, tar igjen over rattet som sjef i Elkjøp Norge. Foto: Elkjøp

Ifølge pressemeldingen er det enighet om at Hillesland viderefører sitt arbeidsforhold, og at han vil tre inn i en nyopprettet stilling med ansvar for et viktig strategisk prosjekt i Elkjøp Nordic.

Hillesland kom til Elkjøp Norge etter et år som ansvarlig for eiendom i Elkjøp Nordic. Før dette ledet han selskapets finske kjede.

– Jeg er glad for tiden jeg har hatt som Norgessjef, og ser nå frem til å lede dette strategiske prosjektet. Det er en bra løsning, som også passer min livssituasjon godt, sier Hillesland i pressemeldingen.

Nå starter jakten på en erstatter etter Hillesland. I mellomtiden innsettes altså Fredrik Tønnesen som interim kjedesjef. Hvem som skal ta over på permanent basis er ikke avgjort. Ifølge pressemeldingen er det enighet om at en rask avklaring og endring er det beste for organisasjonen i dagens situasjon.

Powered by Labrador CMS