Asle Bjerkebakke, administrerende direktør i Elon Norge, viser fram det nye butikkonseptet Elon Expo 2019 i Ørebro. Foto: Ola Larsson

MINDRE BEHOV FOR STORE LOKALER

Elon Norge åpner fire nye butikker før sommeren, men første forretning med nytt konsept både inn- og utvendig kommer i Grimstad til høsten.

Publisert

Asle Bjerkebakke er administrerende direktør i Elon Norge, og vi møter ham på utdanningsmessen Elon Expo, som ble avholdt i Ørebro i Sverige den første uken i april. Her forteller han at Elon Norge åpner fire nye butikker innen sommeren, men at det nye konseptet ikke er implementert på grunn av tidsaspektet. Utvendig har derimot alle de 50 norske butikkene gjennomført omprofileringen fra Euronics til Elon, noe som gikk svært raskt. De nye skiltene ble sendt ut i starten av desember i fjor, og alle var på plass 1. januar 2019. Å omprofilere innsiden av butikkene er en mer omfattende prosess.

Tre konseptstørrelser

– Den første Elon-butikken i Norge som får det nye butikk-konseptet, hvor man jobber med ulike rom i stedet for å bare vise produkter, blir vår butikk i Grimstad. Det er en butikk på knappe 1.000 kvadratmeter, som bygges om og åpner i høst, sier Bjerkebakke til fagbladet Elektronikkbransjen.

Planen i Norge er å åpne seks nye butikker med konseptet innen 2020, og det nye franchise-konseptet er tilpasset for tre ulike standardstørrelser på butikkene; 150, 450 og 700 kvadratmeter.

Den første Elon-butikken i Norge som får det nye butikk-konseptet, hvor man jobber med ulike rom i stedet for å bare vise produkter, blir vår butikk i Grimstad

– Med ny teknologi som for eksempel våre store, trykkfølsomme skjermer kan kundene enkelt og tydelig se produkter som ikke finnes i butikken, men som kan leveres i løpet av få dager fra sentrallageret i Ørebro. Da behøver vi ikke så store butikker lengre. Elon-butikken i Nyköping i Sverige er den første med det nye konseptet. Stefan Englund, som eier og driver denne, forteller at nærmere 40 prosent av de som handlet de første to ukene hadde sett produktene på en skjerm, sier Bjerkebakke.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2019, som ble distribuert 13. juni. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS