Mikael Nyman i Gandalf Distribution med Roborock S8. Foto: Stian Sønsteng

ROBOROCKER ENDA BEDRE MED S8

– Roborock S8 er forbedret med to hovedbørster, doble vibrasjonsplater og kraftigere sugeevne. Vi ser størst vekst i salget av premium-roboter.

Publisert

Det sier Mikael Nyman, som er utviklingssjef i Gandalf Distribution. Det svenske selskapet er eid av latviske Elko Group, og representerer Roborock i Norden. Roborock S8 vises for første gang i Norden under utdanningsmessen Elon Expo, som går av stabelen i april i Örebro, og kommer i butikkene i juni.

Roborock S8 selges alene, med tømmestasjon for støv (S8+) eller tømmestasjon for støv som også tømmer og etterfyller vann (S8 Pro Ultra). Prisene er 7.500, 10.000 og 16.000 kroner.

Nå er det slutt på at du kommer hjem, for å oppdage at roboten har kjørt seg fast

– Den største nyheten fra S7 finner vi på undersiden, siden den har fått en ekstra hovedbørste. At det er to av dem, gjør at roboten betydelig bedre fanger opp smuss og skitt, uten at noe setter seg fast. Moppen har fått en ekstra vibrerende plate, og de to platene med arbeider sammen med 3.000 vibrasjoner i minuttet. Systemet heter VibraRise 2.0, og løsner skitten enda mer effektivt, sier Nyman.

Kameraet tatt bort

Hjulene er grovere, noe som ifølge Nyman gjør at S8 tar seg betydelig bedre frem over grove tepper og dørterskler, og sugeevnen er økt fra 5.000 på S7 til 6.000 Pa.

– Kameraet er borte, og dette setter nok noen pris på. I stedet bruker S8 et LiDAR lasersystem, samt infrarød bildeteknologi. Nå er det slutt på at du kommer hjem, for å oppdage at roboten har kjørt seg fast, sier Nyman.

Toppmodellen S8 Pro Ultra tømmer som nevnt spillvannet, og etterfyller rent vann.

– I tillegg rengjøres moppen, og den tørkes med luft slik at man unngår bakteriedannelse og vond lukt, sier Nyman.

S8+ tømmer støvbeholderen automatisk mens roboten lades. Hvis man velger S8 uten basestasjon, er den interne støvbeholderen litt større enn på de to andre modellene.

Mer premium

– Også appen er betydelig mer brukervennlig, med flere funksjoner og nye innstillinger. Etter det vi har hørt, vil ikke de programfunksjonene være tilgjengelig i de eldre modellene, sier Nyman.

– Hvilken posisjon har Roborock?

– De har vært ledende i alle segment, men har sjaltet ut de rimeligste modellene. Roborock er fortsatt ledende, og de ligger fortsatt foran når det gjelder ny teknologi.

– Begynner dette markedet å bli mettet?

– Absolutt ikke. Vi er fortsatt i startgropen, men ser at det selges færre av de rimelige modellene; kundene ønsker full pakke, og de er villige til å betale for en robot man slipper å tømme og rengjøre så ofte. Den største veksten ser vi i premiummodellene, sier Nyman.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2023, som ble distribuert uke 25. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Powered by Labrador CMS