Ole-Kristian Elvenes med Vanilla iskremmaskin. Pris: 2.500,- Foto: Stian Sønsteng

FARLIG GOD ISKREMMASKIN

– Med denne maskinen kan du lage den deiligste iskrem på 50-60 minutter, og den er veldig enkel i bruk, sier Ole-Kristian Elvenes i Wilfa.

Publisert Sist oppdatert

Vi møter ham på kjedemessen Elon Expo i Ørebro i Sverige, den første uken i juni. Her viser han blant annet frem Wilfa Vanilla iskremmaskin, som har en kapasitet på 1,5 liter.

– Du kan lage iskrem med fløte og egg, eller sorbet. For dem som har matintoleranse, eller er opptatt av å vite hva de spiser, kan man med denne ha full kontroll på hva iskremen består av, sier Elvenes.

– Hvordan fungerer maskinen?

– Den er veldig enkel i bruk. Du fyller beholderen med det iskremen skal lages av; du kan for eksempel røre sammen tre egg, tre desiliter fløte, en toppet spiseskje med vaniljesukker og to-tre toppede spiseskjeer kakao, og starte maskinen. Min personlige favoritt er å tilsette en tredels flaske sjokoladesaus når det er blitt softis-konsistens, og så stopper jeg maskinen før isen er blitt helt hard. Da har du den perfekte sjokoladeisen. Jeg er alt for glad i sjokoladeis, så derfor har jeg ikke maskinen hjemme. Den er farlig god! ler Elvenes.

Den helautomatiske blanderen sørger for delikat og kremaktig konsistens

Kjølekompressor

Vanilla iskremmaskin koster 2.500 kroner, og har en kjølekompressor.

– Med andre maskiner må du bruke fryseren, kanskje flere ganger, underveis i prosessen for å lage iskrem. Denne maskinen gjør alt, og kjøleprosessoren fryser raskt iskrem-basen ned til mellom 18 og 35 minusgrader, noe som gir et langt bedre resultat uten iskrystaller i isen, samtidig som den den helautomatiske blanderen sørger for delikat og kremaktig konsistens, sier Elvenes.

Som nevnt er det mulig å tilsette ingredienser underveis.

– Det er fullt mulig å la maskinen kjøre hele prosessen selv, men jeg har inntrykk av at mange liker å eksperimentere, sier Elvenes.

Beholderen har en kapasitet på 1,5 liter, men man skal ikke tilsette mer enn 0,9 liter iskrem-base, siden denne utvider seg ved frysing.

Maskinen kan holde isen kald i én time. Hvis man vil lagre iskremen i fryseren, brukes en plast- eller treskje. Bollen kan rengjøres i oppvaskmaskinen.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2022, som ble distribuert 21. juni. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS