Joakim Vahlberg med Netgears nye Orbi 963. Foto: Stian Sønsteng

LYNRASKT MED ORBI 963

– Som første aktør i markedet tilbyr vi quad-band maskenett, det betyr at ruteren benytter fire signalfrekvenser på samme tid, som gir lynraskt nett.

Publisert

Det sier e-komansvarlig Joakim Vahlberg i Netgear.

– Netgear Orbi 963 består av en baseenhet med to satellitter. Det etableres et maskenettverk som dekker opptil 600 kvadratmeter, noe som bør holde for de fleste hjem, sier Joakim Vahlberg til fagbladet Elektronikkbransjen.

Med støtte for Wifi 6E sender ruteren data til flere enheter samtidig, ved å utnytte flere underkanaler

Vi møter ham på Elon Expo, som er Elon-kjedens nordiske opplæringsmesse i Örebro, i slutten av i april.

Støtter Wifi 6E

– Med støtte for Wifi 6E sender ruteren data til flere enheter samtidig, ved å utnytte flere underkanaler. Da får man god utnyttelse av den totale tilgjengelige båndbredden, sier Vahlberg.

Orbi 963 kan ifølge Netgear oppnå en overføringshastighet på opptil 10,8 Gbs.

– Det er også veldig enkelt å installere de to satellittene, ved å lese av QR-koden på baseenheten, sier Vahlberg.

Systemet har 12 interne antenner, og Netgear har også utviklet en egen app for Orbi. Denne gir blant annet et overblikk over maskenettet, tilkoblede satellitter og sikkerhetsinnstillinger.

Foran på baseenheten er det en QR-kode, det gjør tilkobling av satellittene enkelt. Denne kan fjernes etter installasjonen. Foto: Jan Røsholm

Stor rekkevidde

– Ruteren skaper et maskenettverk med 6 GHz, to 5 GHz og et 2,4 GHz signalfrekvenser på samme tid. Det gir et stabilt og lynraskt nett som går gjennom de fleste hindringer i hjemmet, sier Vahlberg.

Netgear oppgir dekningsområdet til å være rundt 600 kvadratmeter.

– I USA oppgis hele 840 kvadratmeter, men vi har tykkere vegger og mer solide hus i Norden, derfor sier vi 600 kvadratmeter, sier Vahlberg.

Orbi 963 finnes i både hvit og svart utførelse. Foto: Jan Røsholm

Systemet plasserer selv enhetene på den mest optimale frekvensen. Det er også mulig å aktivere et IoT-nettverk, der man bestemmer hvilken frekvens enhetene skal tilkobles.

– Dette er en stor fordel om man har eldre enheter eller smartprodukter med enklere wifi-del, sier Vahlberg.

Netgear Orbi 963 finnes i sort og hvit utførelse. Prisen på en samlet pakke bestående av baseenhet og to satellitter er 20.000 kroner.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2023, som ble distribuert uke 35. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Powered by Labrador CMS