STØV- OG MOPPROBOT MED POSE

Rasmus Strandvik (t. v.) og Mats Nyman med Philips HomeRun 3000-serien Aqua. Pris: 8.000/6.300 kroner, med/uten tømmestasjon. Foto: Stian Sønsteng

– Philips HomeRun 3000-serien Aqua både støvsuger og våtmopper gulvet, og S-posen i basen gjør den perfekt for personer med astma og allergi.

Publisert

Det sier Rasmus Strandvik i Versuni, som er det nye navnet på Philips Domestic Appliances. Vi møter ham i slutten av april på opplæringsmessen Elon Expo i Örebro, der han sammen med Mats Nyman viser husholdningsapparater med varemerket Philips.

Støvsuger- og vaskeroboten kommer med og uten en automatisk tømmestasjon, med plass til en treliters antiallergipose til engangsbruk.

– Dette er vår standard S-pose, som vi også bruker i andre støvsugermodeller, og med denne unngår man støvskyen når man skal tømme støvsugeren, sier Strandvik.

– Hvordan passer produktet inn i porteføljen til Philips?

– Helt utmerket! Vi har et bredt sortiment innen gulvrengjøring, som stadig flere bruker i kombinasjon med en robotstøvsuger, sier Nyman.

Vått og tørt

Vi har et bredt sortiment innen gulvrengjøring, som stadig flere bruker i kombinasjon med en robotstøvsuger

I HomeRun-appen velges hvilke rom som skal rengjøres, og det er mulig å sette opp ulike sekvenser og modi for ulike rom og soner. For eksempel kan harde gulv både støvsuges og moppes (Wet & Dry), områder med tykke tepper kan kun støvsuges (Dry), mens man på kjøkkenet velger grundig rengjøring både vått og tørt (Intensive). Det er også mulig å finjustere innstillinger som sugekraft og fuktighet på moppen.

– En 360 graders lasersensor (LiDAR) sørger for at roboten finner den mest effektive veien, med færrest mulig hindringer, sier Strandvik.

Den vibrerende moppen skal fjerne 99,9 prosent av alle bakterier. Siden roboten støvsuger og vasker harde gulv samtidig, skal flyvestøv fjernes mer effektivt enn ved vanlig støvsuging.

Philips’ standard S-pose skal sikre hygienisk fjerning av støvet. Foto: Stian Sønsteng
Den blå moppen er festet til en vibrerende plate, og skal fjerne 99,9 prosent av alle bakterier. Foto: Stian Sønsteng

4800 mAh Li-Ion-batteriet har en driftstid på opptil 200 minutter, som skal holde til 150 kvadratmeter på én lading. Høyden på 96 mm skal gjøre at kommer til under sofaer og andre møbler, og den skal forsere hindringer som terskler og tepper opptil 17 mm.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2023, som ble distribuert uke 25. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS