SAMLET EE-AVFALL FRA NABOBEDRIFTENE

– Innsamlingsaksjonen ble en suksess, og det er ikke umulig at det blir gjennomført flere slike, på Fyrstikktorget eller andre steder.

Publisert Sist oppdatert

Det sier markeds- og informasjonssjef Guro Kjørsvik Husby i Elretur AS.

Returselskapet holder til på Fyrstikktorget i Oslo, og inviterte torsdag 24. september bedrifter i nærområdet til rydd-kontoret-aksjon.

– De aller fleste kontorer har et roterom med gammelt skrot; kabler, gamle skrivere, diverse fjernkontroller, regnemaskiner, skjermer og tastaturer. Dette er gamle eller ødelagte produkter som ikke er blitt levert til gjenvinning, og mange benyttet seg av muligheten til å levere inn dette til oss, sier Hege Skodje i Elretur.

Sikker behandling av produkter med minne var tema blant dem som kom og leverte

Hun mener mange satte pris på muligheten til å få levert EE-avfallet i visshet om at avfallet blir behandlet på en forsvarlig måte, og anslår at over 100 personer var innom i løpet av dagen.

Sikker sletting

Til sammen seks fulle bur med elektrisk avfall ble samlet inn, samt en full sikkerhetsboks til Alternativ data med PCer og mobiltelefoner som skulle slettes på forsvarlig vis.

– Sikker behandling av produkter med minne var tema blant dem som kom og leverte, og tillitten til at Elretur og datterselskapet Alternativ Data ville gjøre jobben på rett vis var stor, sier Kjørsvik Husby.

Hun nevner som eksempel et legekontor i nærområdet, som var svært fornøyde med muligheten til å kvitte seg med gamle PCer, slik at sensitiv informasjon om pasientene ikke kom på avveie.

Alternativ Data er Elreturs datterselskap, som tar seg av de kasserte produktene som ble levert og som krever sikker sletting. Alternativ Data er blant annet godkjent av Nasjonal Sikkerhetsmyndighet til dette.

Elretur AS er eid med 60 prosent av Stiftelsen Elektronikkbransjen, som er utgiver av fagbladet Elektronikkbransjen.

Powered by Labrador CMS