Lasse Finbråten i EM Nordic AS med Korg Wavestate. Pris: 7.750,- Foto: Stian Sønsteng

ETTER STATION KOMMER STATE

– Alle kan bruke Korg Wavestate. Lydene i seg selv er ganske kule, og den er helt genial til film og reklame siden du kan bevege på så mange ting.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Lasse Finbråten i EM Nordic AS, som er distributør av Korg. Vi møter ham på Forus under åpningen av 4Sound Stavanger, og han er ikke i tvil når vi ber ham trekke frem et av sine aktuelle produkter.

– Jeg bruker selv Wavestate til step sequencing, siden dette er måten jeg tenker på. Men, det viktig å si at dette kun er én tilnærming, ikke minst siden dette er en wave sequencer, derav navnet, sier Finbråten.

Han er også keyboardist, blant annet i bandene Circus Maximus, Ammunition og Hydra, samt Queen-showet til Åge Sten Nilsen, og forteller at Korg Wavestate bygger på Korg Wavestation.

– Denne klassikeren kom i 1990, og ble virkelig mye brukt. Jeg var selv litt for ung, men har hørt folk fortelle at både lydene og følelsene den ga var lette å kjenne igjen. I ettertid er det nesten blitt et problem at mye den ble brukt til ble låtende likt. Den ble nesten litt oppbrukt, sier noen, men i retrotider er det jo dette vi vil ha! Med Korg Wavestate kan du få dette, og samtidig gjøre uendelig mye mer, sier Finbråten.

Vektorkontrolleren øverst til høyre, rett under Korg-logoen, brukes til å sømløst veksle mellom de fire lagene i Wavestate. Foto: Korg.

Kos i lang tid

Tilkoplingene til Korg Wavestate. Foto: Korg.

Han sier den nye versjonen er kraftig oppgradert, mindre statisk og mer fleksibel.

– Den arbeider polyrytmisk. Der Wavestation modulerte alle lydene likt, er lydene med Wavestate uavhengig av hverandre, noe som gir rom for mye mer bevegelse i en lyd, uten at den gjentar seg selv, sier Finbråten.

De virkelig interesserte kan kose seg med mulighetene i lang, lang tid

Han forteller at Wavestation var aktuell lenge, og at wave sequencene ble mye brukt innen filmmusikk og reklame.

– Dette var ting man på den tiden synes var veldig organiske. Korg Wavestate har samplingsettene fra den gamle klassikeren, men dette er bare en ørliten del av det man får med seg. Det kan være litt arbeid å sette seg inn i Wavestate, og de virkelig interesserte kan kose seg med mulighetene i lang, lang tid. Samtidig finnes mange forhåndsinnstillinger som gjør det mulig å spille på den rett ut av boksen, sier Finbråten.

Han mener prisen på 7.750 kroner ikke er så gal.

Korg Wavestate tar opp arven fra Korg Wavestation. Foto: Korg.

Fire-i-ett

– Du får mye lyd for pengene. For å se stort på det, er Wavestate fire synther i ett der du sømløst kan veksle mellom lagene, enten med den klassiske vektorkontrolleren eller automatiserte prosesser, sier Finbråten.

– Hvem kjøper den?

Korg Wavestate koster 7.750 kroner. Foto: Korg.

– Det er mange. Alt fra dem som er helt ferske når det gjelder å eksperimentere med slikt, til profesjonelle musikere. Selv hadde jeg ikke den gamle, siden jeg er for ung, så jeg er midt i målgruppen. Wavestation hadde 61 tangenter, noe som er en slags synth-standard, mens den nye har 37 tangenter, noe som også er blitt en standard, sier Finbråten.

Han forteller at EM Nordic har hatt leveringsproblemer med Korg Wavestate.

– Vi har vært tomme på lager en stund, men får inn flere i slutten av november.

– Hvordan trives du med å selge synther kontra å spille på dem?

– Så lenge det er synther det er snakk om, går det litt av seg selv. Jeg er ingen utpreget selgertype, så for min del er det lidenskapen for instrumentene som gjelder.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2020, som ble distribuert 23 november. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS