Erik Østby i EM Nordic med D-28 fra Martin & Co. Foto: Stian Sønsteng

GAMMELT NYTT FRA MARTIN & CO.

Etter å ha videreutviklet D-28 i hundre år, så Martin & Co. i bakspeilet da de kom med 2017-utgaven. Nå gjør de det samme med alle gitarene sine.

Publisert

– Martin D-28 er en modell som er blitt laget i hundre år, som har utviklet seg opp gjennom tiårene. I fjor gikk Martin & Co. i tenkeboksen for å finne ut hvordan de kunne gjøre den bedre enn noen sinne. De så på løsninger de tidligere hadde brukt, og tok i bruk nye ting - som spantesystemet (bracing) som holder lokket oppe. Dette er flyttet fremover mot halsen, slik at lokket vibrer friere og gir mer klang, sier Erik Østby.

Han er daglig leder i EM Nordic AS, og vi møter ham på salgsmessen under Larvik gitarfestival. I rommet med akustiske instrumenter trekker han frem 2017-utgaven av D-28 fra den amerikanske gitarprodusenten Martin & Co. På deres nettsider står det at denne arbeidshesten er brukt av legender som Hank Williams, The Beatles, Johnny Cash, Neil Young og Bob Dylan.

Arbeidshesten er brukt av legender som Hank Williams, The Beatles, Johnny Cash, Neil Young og Bob Dylan

Østby forteller at den 128 år gamle gitarprodusenten har gitt D-28 en gulere kantlist, og et gulere treverk.

Åpen mekanikk

Martin HD-28 er en annen klassisk gitarmodell fra Martin & Co. Pris: 35.000,- Foto: Martin & Co.

– Det er ikke bare utseendet som gjør at gitaren ser gammel ut; man har også valgt en åpen mekanikk på stemmeskruene, som man kjenner fra 20-30-tallet, sier Østby.

Prisen er i underkant av 30.000 kroner.

– Da du presenterte Martin & Co. som et nytt merke hos EM Nordic på Musikmesse i Frankfurt i fjor, ventet du at dette kom til å bety mye for dere omsetningsmessig. Hvordan har dere lykkes?

– Det har gått veldig bra. Vi har bygd opp et solid forhandlernettverk, dels med dem som har hatt merket før vi tok over det, men vi har også funnet noen nye som har vært villige til å satse på dette, sier Østby.

Han innrømmer at det er en betydelig investering for en butikk å ta inn Martin.

– De største forhandlerne har et minstekrav på å ha tolv modeller inne til enhver tid, så det koster litt, sier Østby.

Han forteller at Martin & Co. kommer til å gjøre noe av det samme med hele porteføljen sin, som de i fjor gjorde med blant annet D-28.

– Nå må alle forhandlerne sørge for at de har det som er nytt og kult inne, og det tror vi vil gi en ny vekst.

Powered by Labrador CMS