STERKERE FOR FORBRUKER

Salgssjef André Schumacher med HP Envy Move, som ifølge selskapet representerer en ny kategori. Foto: Stian Sønsteng

– Vi har lenge stått sterkt i forbrukermarkedet, og nyhetene fra HP, Omen, Poly og HyperX vil styrke posisjonen, sier salgssjef André Schumacher.

Publisert

Han har nordisk ansvar for detaljhandelen i HP, med alle undermerkene i porteføljen.

I forkant av CES-messen i Las Vegas, har selskapet invitert pressen til en gjennomgang av produktene som nye på markedet.

– Hva er styrkeforholdet mellom forbruker- og bedriftsmarkedet i HP?

– Våre kolleger på bedriftssiden er mer enn dobbelt så store som oss. Selv om vi kniver internt, ønsker vi selvsagt vekst i begge avdelinger, der selskapet totalt sett tar markedsandeler, sier Schumacher til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Hvor ser din avdeling størst muligheter?

Kategorisjef Mogens Balle med spill-PCen Omen Transcend 14. Foto: Stian Sønsteng

– Spillproduktene fra HP er et satsingsområde, men også periferiprodukter som HyperX og klassisk tilbehør. Arven vår ligger i de tradisjonelle PCene, og her gjør vi vårt beste for å vise markedet våre stadige innovasjoner, og bredden vi har i sortimentet. To viktige nyheter er spill-PCen Omen Transend 14, og vår bærbare topp-PC Spectre x360, som kommer i 14 og 16 tommer, sier Schumacher.

 

HP Envy Move

Han viser frem HP Envy Move, som ifølge selskapet representerer en ny kategori.

– Maskinen har en 23,8-tommers berøringsskjerm, og batteritiden er fire timer. Øverst er det et bærehåndtak, på baksiden er det en lomme til det medfølgende tastaturet, og den har ben som automatisk slår seg ut når du setter den ned. Dermed kan du lett flytte Envy Move dit du vil se en film eller bruke den som en datamaskin, og hvis du skal ut av huset følger det med et trekk til den, sier Schumacher.

Envy Move veier 4,1 kilo, kommer med Intel Core i3 og i5, og SSD-minne opp til 1 TB.

– Den kan også brukes som en skjerm nr. 2, og prisen er fra 15.000 kroner, sier Schumacher.

På lanseringen har han med seg kategorisjefene Mogens Balle og Lidia Perpina, som har produktansvaret for henholdsvis HPs forbrukerprodukter og undermerket HyperX.

Spill-PCen Omen Transcend 14 blir vist på et pressemøte i Oslo . Foto: Stian Sønsteng

 

HP Spectre x360

– Bærbare Spectre x360 er våre premiummaskiner for konsument, og sammen med den nye Core Ultra-prosessoren fra Intel tror vi dette blir en salgssuksess, sier Balle til fagbladet Elektronikkbransjen.

Da de første Spectre-maskinene kom på markedet for ti år siden, var de laget i glass.

Sammen med den nye Core Ultra-prosessoren fra Intel tror vi dette blir en salgssuksess

– Dette ble ikke helt det vi trodde, sier Balle.

Spectre x360 bruker kunstig intelligens (KI) i både CPU, GPU og NPU, på tvers av Core Ultra-prosessoren, og har en dedikert KI-brikke som driver de innebygde sikkerhetsfunksjonene.

– Oppsettet gjør at man mer effektivt kan utføre lokale KI-oppgaver som foto- og videoredigering på en mer effektiv måte enn til nå, og 16-tommeren kan også leveres med dedikert grafikkort, sier Balle.

Kameraet på 9MP er lyssterkt for å gi klare bilder også i mørke omgivelser. Hvis kameraet registrerer at uvedkommende ser på skjermen, gjøres bildet uskarpt, og for å spare strøm dempes lysstyrken hvis brukeren ser bort.

 

Poly erstatter B&O

– Med KI beregnes hvilke oppgaver som utføres, og kjølingen justeres etter dette for å redusere støy og strømbruk. På 14-tommeren er batteritiden 12,5 timer, og vårt eget Poly Studio erstatter lydsystemet fra B&O som vi tidligere brukte. Dette gir klar og tydelig lyd i nettmøter, og oled-skjermen er skarp med 2,8K oppløsning. Bildefrekvensen justeres med KI mellom 48 til 120Hz, og skjermen er endret fra 16:9 til 16:10, som er i ferd med å bli den nye standarden, sier Balle.

Spectre x360 er en bærbar 2-i-ett-maskin, her i 14-tommers størrelse. Foto: HP

Han tror mange studenter vil kjøpe Spectre x360, samt de som selv kjøper sin jobb-PC.

Sammen med Spectre x360 lanserer HP en rekke nye tilbehørsprodukter. Blant disse er de trådløse øreproppene Poly Voyager Free 20, og det ergonomisk trådløse tastaturet HP 960. Øreproppene er en enklere utgave av Poly Voyager Free 60, og blant annet mangler berøringsskjermen på ladeetuiet.

 

Fire nye spillmaskiner

I april kommer HP med fire nye eller oppgraderte bærbare spill-PCer; Omen Transcend 14 og 16.1, Omen 16.1 og Victus 16.1. Transcend-modellene koster 21.500 kroner, mens de to andre koster 18.100 og 13.600 kroner.

HP venter størst oppmerksomhet rundt Omen Transcend 14.

Journalist Odd Richard Valmot i Teknisk ukeblad prøver en Spectre x360 PC med Intel Core Ultra-prosessor. Foto: Stian Sønsteng

– Dette er en ny størrelse i segmentet, og er en maskin det er lettere å ta med seg på farten, samtidig som den er en fullverdig spillmaskin, sier Balle.

Oled-skjermen er på 2,8K med 140Hz oppdateringsfrekvens, vekten er 1.637 gram, og batteritiden 11,5 timer. Den drives av en Intel Core Ultra-prosessor og Nvidia GeForce RTX 4070 GPU.

Omen Transcend 16.1 er oppdatert med et skjermalternativ med 4K oppløsning og 240Hz oppdateringsfrekvens. Omen 16.1 og Victus 16.1 er oppdatert med en Intel Core i7 HX-prosessor.

I løpet av året kommer spillmonitoren Omen Transcend 32 UHD 240Hz OLED. Her kan man skifte mellom enheter, og dra filer mellom disse med Omen Gir Switch.

Spectre x360 på 16 tommer kan leveres med dedikert grafikkort. Her i bruk med penn. Foto: HP

 

Større enn konsoll

– Vi lanserer også KI-løsninger i våre spillmaskiner, blant annet med direkte transkripsjon og undertekster i møter og forelesninger, sier Balle.

Han sier PC fortsatt utgjør den største delen av spillmarkedet, foran konsoller, mens de bærbare spill-PCene nå selger omtrent like mye som stasjonære maskiner.

– Hvilken posisjon har HP i spillmarkedet?

Vi er en anerkjent leverandør, som står inne for kvalitet og garantier

– Omen-produktene er attraktive, og ett av de foretrukne merkene, sier Balle.

– Dere konkurrerer mer dedikerte spillmerker. Hva har det å si for HP at dere dekker hele bredden?

– Det er mange dyktige konkurrenter der, også muligheten til å selv bygge sin spill-PC. For oss er det en fordel at vi er en anerkjent leverandør, som står inne for kvalitet og garantier, sier Balle.

– Hvordan lykkes HP med å utvikle dette markedet?

– Vi forsøker å være først, og viser nå dette blant annet med at vi tar i bruk Intels nye Core Ultra-prosessor og de nyeste grafikkortene fra Nvidia.

 

Kjøpshjelp i butikk

– Hvor dyktige er de norske detaljistene til å selge HPs produkter for privatmarkedet?

HyperX-kontrolleren er kompatibel med Xbox, PC, Steam Deck og Android. Foto: Stian Sønsteng

– De har noen riktig flotte butikker, og det er viktig for oss er at kundene får muligheten til å se og ta på produktene. Dette tror jeg er viktig for mange, når de skal bruke 18.000 kroner på en PC.

– Er det her noen forskjell på spill-PCer og tradisjonelle datamaskiner?

– De fleste leser seg nok først opp på nettet, før de går i butikken. Her kan det være spillerne skiller seg ut, siden de oftere forstår hva som står i et produktark. For en vanlig forbruker, som kanskje ikke er like teknisk interessert, er det nok enda viktigere å få se maskinen og få kjøpshjelp i butikken, sier Balle.

I sine nye spill-PCer har HP lagt til en brikke, slik at man trådløst kan kople til hodesettet HyperX Cloud III, uten bruk av en USB-plugg.

Kategorisjef Lidia Perpina med trådløse HyperX Cloud III og Alloy Rise-tastaturet fra HyperX. Foto: Stian Sønsteng

 

HyperX

Poly Voyager Free 20 er en enklere utgave av Poly Voyager Free 60, blant annet uten berøringsskjermen på ladeetuiet. Foto: HP

Lidia Perpina sier HyperX gjennom 20 år opparbeidet seg en posisjon som en sentral aktør i spillmarkedet.

– Vi er kjent for våre hodesett, men har en stor produktbredde med tastatur, mus, kontrollere, ladere og monitorer, og nå kommer HyperX med sitt første webkamera, sier Perpina.

Hun er basert i London, har vært i HyperX siden 2018, og var med på overgangen da HyperX i 2021 ble solgt fra Kingston til HP.

– Med HP i ryggen er HyperX i stand til å utvide porteføljen, sier Perpina.

Hodesettet HyperX Cloud III er nå kommet i både trådløs og kablet versjon, med en batteritid på ikke mindre enn 120 timer.

– I løpet av våren kommer HyperX Cloud Mini, skreddersydd for barn. Dette har den kjente HyperX-komforten, og muligheten til å sette en begrensing av volumet, sier Perpina.

Andre HyperX-nyheter er kontrolleren Clutch Tanto Mini, minimusen Pulsefire Haste 2, og tastaturet Alloy Rise.

– Vi kommer også med nye sekker og vesker. Tidligere var disse produsert av andre på lisens, men nå er også disse innlemmet i vår egen portefølje, sier Perpina.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 1/2024, som ble distribuert uke 8. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS